У Львові незрячих навчать записувати радіопрограми

1 15 x 11295e76. незрячих, сліпих

У листопаді в рамках програми «Молодь в дії» у Львові незрячих людей навчатимуть, як правильно працювати з голосом, мікрофоном, а також навчать створювати власні радіопередачі.

Про це 14 жовтня під час прес-конференції повідомила керівник Українського товариства сліпих у Львівській області Любов Кукуруза, повідомляє кореспондент ІА ZIK.

У проекті візьмуть участь шість людей з чотирьох країн. До Львова приїдуть три волонтери і три інваліди по зору. Незрячих спеціалісти навчатимуть працювати у студії з мікрофоном та записувати радіопередачі.

«У рамках реалізації проекту трьох молодих незрячих інвалідів навчать записувати радіопередачу», – уточнила Любов Кукуруза.

Керівник УТОСу Львівщини розповіла, що у товаристві при бібліотеці є студія звукозапису, де для незрячих записують аудіокниги.

«Два роки тому Українське товариство сліпих Львівщини провело аукціон надії. 240 тис. грн, які заробили організатори, витратили на створення соціокультурного центру при бібліотеці. Там була створена студія звукозапису. Зараз на цій студії ми самостійно записуємо літературу», – розповіла Любов Кукуруза.

Вона зазначила, що книги для незрячих начитують волонтери з громадських та молодіжних організацій, адже такі послуги професійних акторів дуже дорогі. Крім того, іноді озвученням своїх творів займаються й самі автори.

До прикладу, заслужений артист України, відомий львівський поет, композитор, співак Ярослав Музика подарував свою абетку першокласникам з Українського товариства сліпих і на студії її озвучив.

IA ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*