Як працевлаштувати людину з інвалідністю

1 11 Garmonia jpg 2. реабілітації, інвалідів

  1 11 Garmonia jpg 1Всеукраїнська громадська організація інвалідів “Гармонія”, яку очолює Юрій Антропов, виступила з ініціативою щодо розвитку в Україні системи зайнятості для інвалідів та створення нових робочих місць для людей з обмеженими фізичними можливостями. На сьогоднішній день експертами Організації проводиться конкретна робота по проекту «Розробка нормативно-правового акту щодо створення транзитних робочих місць для інвалідів». Останнім часом була проведена велика робота з багатьма державними та недержавними органами, центрами реабілітації інвалідів. Зокрема, відбулося ретельне ознайомлення з роботою центрів професійної реабілітації Міністерства соціальної політики, вивчалася діяльність різних господарсько-розрахункових філій при центрах професійної реабілітації. Метою було не лише дослідження, аналіз роботи філій, а й прагнення закріпити деякі раціональні пропозиції на законодавчому рівні.

Висновок напрошується один і незаперечний: нормативно-правове забезпечення діяльності таких філій потребує негайного і суттєвого покращення. Це необхідно для того, щоб гарантувати людині з інвалідністю, тому ж випускникові центру професійної реабілітації інвалідів, гарантоване перше робоче місце з початком трудового стажу, здобуття кваліфікації та навичок.

Зважаючи на неабияку важливість таких змін для суспільства, Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Гармонія» просить винести розроблені проекти нормативно-правових актів на загальне обговорення з метою розвитку системи працевлаштування людей з інвалідністю в Україні.

Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України +Проекти нормативно-правових актів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*