Як у Бельгії створюють робочі місця для інвалідів (ВІДЕО)

1 08 8 1425122 2. інвалідів

https://www.youtube.com/watch?v=WqugNRjoiCo

На перший погляд це бельгійське підприємство не відрізняється від інших.

Однак його унікальність у тому, що майже всі його співробітники є інвалідами різного ступеня. 3 грудня, у Міжнародний день інвалідів, у світі багато говорять про працевлаштування таких людей. У Бельгії інвалідів наймають 122 компанії. Говорить співробітниця Шанталь Еро:

“Я сама пройшла курс навчання, а тепер я вчу молодих людей, яких взяли до нашого цеху. Після дворічної практики вони можуть вибрати роботу на свій смак”.

Працівники роблять те, що їм дозволяє їхній ступінь інвалідності. Ця компанія фінансується на третину за рахунок бельгійської держави. Решту робітники заробляють самі, в основному упаковуючи товари для супермаркетів. Говорить директор підприємства Х’юг Прокурер:

“Переваги для працівників — у тому, що ми пристосовуємо робочі місця до ступеня інвалідності кожної людини. Вони заробляють від 9.5 до 14.5 євро брутто за годину”.

Зарплатня – скромна, але для багатьох ця робота стає другим життям. Едді Жак провів свій перший день у столярні. Якщо все піде добре, після двотижневого випробувального терміну його візьмуть на роботу.

“Ми почуваємо себе трохи корисними. Адже ми думали, що через інвалідність нічого більше не знайдемо. Я розумію, що звичайний роботодавець не захоче брати людину з проблемами. Я, наприклад, не можу згинати ноги в колінах. І я був дуже радий, що знайшов робоче місце”, – каже Едді.

Директор компанії впевнений, що інваліди мають в ідеалі працювати і на звичайних підприємствах. 15 країн ЄС зробили обов’язковими квоти для інвалідів у державному й приватному секторах. Але цих квот дотримуються рідко.

euronews

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*