Професійна підготовка – ефективний засіб підвищення конкурентоспроможності

1 25 3 IS188-054. працевлаштування

Держава законодавчо гарантує інвалідам рівні з усіма іншими громадянами права та можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. А право на працю є невід’ємною складовою прав кожної людини. Тому працевлаштування зазначених категорій людей – важлива суспільна задача, яка має здійснюється із врахуванням професійної працездатності таких осіб.

Одеська обласна служба зайнятості постійно опікується питанням працевлаштування такої категорії осіб та ставить на меті максимально допомогти кожній людині, яка звернулася до служби зайнятості.

Мешканка Одеси Галина звернулася до Одеського міського центру зайнятості по допомогу у працевлаштуванні. Вона закінчила Одеський державний технікум економіки та менеджменту торгівлі за кваліфікацією «бухгалтер». Працювала бухгалтером та економістом на підприємствах міста Одеси. В індивідуальній програмі реабілітації інваліда МСЕК рекомендовано працевлаштування за фахом. Галина брала участь у профінформаційних заходах, семінарах з пошуку роботи, скористалась послугами спеціаліста з профорієнтації та була направлена на професійне навчання за професією «касир в банку» на 8-місячні курси до ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». В процесі навчання Галина продовжувала активно шукати роботу, відвідувати ярмарки вакансій, працювала з базою вакансій і в результаті, успішно пройшовши співбесіду в філії Одеське обласне управління АТ «Ощадбанк», була успішно працевлаштована на посаду контролер-касир.

Метою заходів, які здійснюються фахівцями Одеського міського центру зайнятості, є ефективне працевлаштування осіб з інвалідністю. Особливістю пошуку підходящої роботи для людей з інвалідністю, які звертаються до державної служби зайнятості, є обов’язкове врахування не тільки наявних кваліфікаційних знань та побажань, а й рекомендацій МСЕК. Оскільки вимоги роботодавців до рівня освіти, професійного досвіду претендентів на роботу постійно зростають, ефективним засобом підвищення конкурентоспроможності на ринку праці інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості, залишається їх професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації.

Одеський міський центр зайнятості

Одеський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*