Центр доступу до футболу в Європі оголошує про початок Тижня дій «Футбол для всіх, доступ для всіх»

1 16 image001 1Центр доступу до футболу в Європі (Centre for Access to Football in Europe (CAFЕ) оголошує про початок першого Тижня дій «Футбол для всіх, доступ для всіх», який пройде в Україні та Польщі в період з 13 по 21 квітня 2013 року в рамках проекту надбання УЄФА ЄВРО-2012.

Дана ініціатива, яка проходить в Україні за підтримки Прем’єр-ліги України, націлена на те, щоб звернути увагу громадськості до питання безбар’єрності та доступності футболу для вболівальників з обмеженими фізичними можливостями. В період проведення Тижня дій всі футбольні клуби та фан-групи отримують чудову можливість розповісти про свої проекти соціальної відповідальності та про ту роботу, яка ведеться по відношенню до вболівальників з особливими потребами. В рамках Тижня дій на стадіонах України та Польщі пройде ціла низка заходів; їхній список можна знайти на сайті CAFE http://www.cafefootball.eu/uk/akciyi.

Тиждень дій отримав велику підтримку в обох країнах від чільних фігур в світі футболу, в тому числі від генерального директора Прем’єр-ліги України Петра Іванова, який сказав: «Від імені Прем’єр-ліги та від себе особисто хочу висловити підтримку Центру доступу до футболу в Європі (Centre for Access to Football in Europe, CAFE) в проведенні Тижня дій «Футбол для всіх, доступ для всіх». Ми намагаємося зробити футбол більш доступним для всіх поціновувачів цієї прекрасної гри, в тому числі для вболівальників з обмеженими фізичними можливостями. Адже бути частиною футбольного свята на стадіоні – це незабутні враження в житті кожної людини. Прем’єр-ліга підтримує CAFE в намаганні покращити доступ до улюбленої гри мільйонів для вболівальників з обмеженими можливостями. Ми бажаємо CAFE успіхів та процвітання в майбутньому».

В перший день Тижня дій – 13 квітня 2013 року – CAFE нагородить спеціальною відзнакою генерального директора «Донбас Арени» Олександра Атаманенка за особливий внесок в покращення доступності футболу для вболівальників з обмеженими можливостями.

Щоб отримати більше інформації про Тиждень дій «Футбол для всіх, доступ для всіх», Ви можете відвідати сайт CAFE або зв’язатися з директором з розвитку у Східній Європі Оленою Карпухіною .

Примітки редактора

Центр доступу до футболу в Європі (Centre for Access to Football in Europe (CAFЕ) – європейська благодійна організація, яку було створено для покращення доступу до футболу для вболівальників з обмеженими можливостями. Її лозунг – «Футбол для всіх, доступ для всіх».

CAFE співпрацює з футбольними діячами та громадськими організаціями по всій Європі, переслідуючи одну чітку ціль – забезпечити кращу та більш доступну середу для футбольних вболівальників з обмеженими можливостями. Щоб допомогти стадіонам та клубам стати більш доступними, УЄФА та CAFЕ створили документ під назвою «Открыто для всех» («Відкрито для всіх») – практичний довідник з доступності стадіонів та зручностям в ігрові дні. Даний посібник регламентує мінімальні вимоги з доступності існуючих та нових стадіонів та перекладений на 12 мов (російськомовну версію можна завантажити за посиланням http://www.cafefootball.eu/~cafefoot/sites/default/files/contentfiles/pdfs/UEFAandCAFEGoodPracticeGuide-RUSSIAN.pdf).

Центр доступу до футболу в Європі був офіційною благодійною організацією турніру УЄФА ЄВРО-2012. Також перед чемпіонатом та під час нього CAFE втілював в життя соціальний проект УЄФА Respect Inclusion – Football with No Limits («Поважай безбар’єрність – Футбол без обмежень»), який отримав своє продовження в проекті надбання УЄФА ЄВРО-2012 в Україні та Польщі.

Більше інформації про CAFE та Тиждень дій «Футбол для всіх, доступ для всіх» можна знайти на сайті www.cafefootball.eu або http://www.cafefootball.eu/uk/tizhden-diy, або зв’язавшись з нами за допомогою електронної пошти , по телефону +44 (0) 1244 893586 або по скайпу cafe-football.

Медіа запити надсилати Ребеці Сімз (Rebecca Sims) в агентство Bird Consultancy на .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*