Багатянський богатир: борець з Ізмаїльського району став чемпіоном України з вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху

Багатянський богатир: борець з Ізмаїльського району став чемпіоном України з вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху. сергій гетманченко, вільна боротьба, порушення слуху, спортсмен, чемпіон україни

Багатянський богатир: борець з Ізмаїльського району став чемпіоном України з вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху. сергій гетманченко, вільна боротьба, порушення слуху, спортсмен, чемпіон україни

Українські чоловіки – найкращі. Вони це доводять щодня на полі бою і на всіх інших “фронтах”. Сьогодні мова піде про представника “фронту” спортивного, бо в нас є особливий привід для гордості. Уродженець села Багате Саф’янівської громади Сергій Гетманченко посів почесне перше місце на Чемпіонаті України з вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху-2022. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.

Люди із проблемами слуху – справжні борці. Незважаючи на те, що були обділені долею можливості чути звуки, вони пристосовуються і живуть повноцінним життям, їм вдається адаптуватися під “чуюче” суспільство, а деколи – досягати значно більших успіхів, ніж здорові представники соціуму.

Яскравий тому приклад – Сергій Гетманченко – 32-річний спортсмен з села Багате Саф’янівської громади, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів Одеської області, України, Європи і навить світу з вільної та греко-римської боротьби, майстер спорту України, а з 2021 року – майстер спорту міжнародного класу, учасник Дефлімпійськіх ігор 2022 року.

Талановитому спортсмену пощастило зустріти на життєвому шляху чимало добрих людей, які підтримували його, наставляли і допомагали будувати спортивну кар’єру.

Як розповіла “Бессарабії INFORM” мама спортсмена Олена Гетманченко, ще в юнацькі роки Сергій, навчаючись у спеціалізованій школі міста Болграда для дітей з вадами слуху, проявляв великі здібності до спорту. Саме там його помітив тренер Семен Терзі, який запросив талановитого хлопця, у якому побачив майбутнього перспективного спортсмена, до секції спортивної боротьби. Тренер був приємно вражений здібностями нового вихованця, його дисциплінованістю, чесністю, працьовитістю і вольовими якостями. У становленні Сергія, як спортсмена, ця людина зіграла ключову роль – він був йому більше ніж вчителем, а справжнім другом і наставником.

Після закінчення школи юний спортсмен переїхав до Одеси, увійшов до складу збірної команди України з вільної та греко-римської боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху (тренер Коєв Георгій Іванович), де він тренується до сих пір. Організатором всіх поїздок спортсмена на турніри виступає КЗ “Одеський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю “Інваспорт”.

“Коли я пішов на секцію боротьби, мені було 15 років. Хотів бути сильним, витривалим, стати справжнім чоловіком. Закінчив школу, продовжив навчання (закінчив Одеський державний педагогічний інститут імені К.Д. Ушинського – ред.), вивчав психологію глухих, навчався розуміти тренера, старався правильно виконувати його завдання. Було тяжко, але я працював, докладав максимум зусиль, аби досягти успіху”, – розказує багатянський борець Сергій Гетманченко.

…Чемпіонат України з вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху-2022 проходив з 3 по 5 листопада у селі Баранинці Закарпатської області. У змаганнях за нагороди боролися атлети з різних куточків України – Київської, Сумської, Тернопільської, Кіровоградської, Харківської, Миколаївської, Одеської, Рівненської областей. Одещину представляли 15 спортсменів. Наш “багатянський богатир” показав гарну спортивну підготовку та отримав найвищій результат і почесне перше чемпіонське місце, вписавши до персональної таблиці досягнень на міжнародній і всеукраїнській аренах чергову перемогу.

Багатянський богатир: борець з Ізмаїльського району став чемпіоном України з вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху. сергій гетманченко, вільна боротьба, порушення слуху, спортсмен, чемпіон україни

Завдяки таким видатним спортсменам, як Сергій Гетманченко, слава Ізмаїльщини, Одещини і всієї України гордо доноситься по всьому світу. Він планує й надалі розвивати свою спортивну кар’єру, а в майбутньому – бачить себе тренером, аби передавати всі свої набуті знання дітям. Зараз він готується до Чемпіонату Європи, який відбудеться у 2023 році. Тому – далі буде…

Олена Весніна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*