На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція

На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція. кіровоградщина, порушення розумового розвитку, проєкт, футбольна секція, інвалідність

На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція. кіровоградщина, порушення розумового розвитку, проєкт, футбольна секція, інвалідністьФото з сайту КОАФ

На Кіровоградщині запрацювала інклюзивна футбольна секція. Її ініціала обласна асоціація футболу, розповів координатор проєкту Олексій Кравченко. Суспільне дізнавалось, кого тренуватимуть.

Секція — це тренер, мінімум, один волонтер і 16 дітей, розповів координатор проєкту: “12 дітей з інвалідністю, решта — постраждалі від війни”.

Проєкт залучає дітей з порушенням розумового розвитку та інвалідністю до регулярних занять футболом. Крім того, для них організовуватимуть навколофутбольні мотивуючі активності: виїзди і відвідування матчів, змагання, спортивні заходи, клуби у своїх регіонах.

“Робота ведеться за допомогою розгалуженої мережі інклюзивно-ресурсних центрів, створених Міністерством освіти і науки майже в кожному колишньому районі області. Вони знають цих дітей, знають, як з ними працювати”.

Запланували по 20 занять у 2022 та 2023 роках. Вони відбуватимуться у спорткомплексі “Енергоспорт”. М’ячі та спортивний інвентар безкоштовно надала Українська асоціація футболу.

Анастасія Ковальова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*