У Турійську відбувся фізкультурно-оздоровчий фестиваль «Ніколи не здавайся»

У Турійську відбувся фізкультурно-оздоровчий фестиваль «Ніколи не здавайся». турійськ, змагання, учасник, фестиваль, інвалідність

У Турійську відбувся фізкультурно-оздоровчий фестиваль «Ніколи не здавайся». турійськ, змагання, учасник, фестиваль, інвалідністьУ Турійську відбувся фізкультурно-оздоровчий фестиваль «Ніколи не здавайся»

У селищі Турійськ відбувся II фізкультурно-оздоровчий фестиваль «Ніколи не здавайся» серед осіб з інвалідністю.

Про це інформує Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» у фейсбук, пише «Район.Турійськ».

Змагалися учасники із міст Турійськ, Горохів, Маневичі, Ковель, Володимир-Волинський, Новояворівськ, Володимир, Любомль та села Сереховичі у трьох видах спорту: боча, дартс, корнхол.

Це вже другий фестиваль такого типу, який має цікаву історію свого зародження. Про це розповіла суддя заходу та екс-працівниця Турійської адміністрації Тетяна Яцюра.

«Все почалося з того, коли Василь Патрощук звернувся до Турійської адміністрації із проханням продовжити грати у бочу. Ми допомогли організувати для нього поїздку на такі змагання і після цього він дуже зацікавився цією грою. Потім ми зібрали усіх охочих людей з інвалідністю у районі та організували перший фестиваль у Соловичах, який тривав 2 дні. З того часу все почалось і це вже другі такі змагання, які ми проводимо», – сказала Тетяна Яцюра.

Для кожного учасника цей фестиваль – своя маленька перемога, яка може стати чимось більшим. Саме так описує мету змагань тренер команди з Новояворівська Андрій Чопко.

«Для всіх людей, які приймають участь у фестивалі (а це особливі люди, які потребують трохи більше уваги за інших) ці змагання дають мотивацію для життя. У дітей, враховуючи спортивні досягнення (саме бочі як паралімпійського виду спорту), є шанси попасти у збірну України і поїхати на наступні паралімпійські ігри представляти Україну. Це мотивація до життя, до результатів, до кращого», – сказав Андрій Чопко.

Піти додому без усмішки на обличчі неможливо, адже тут можна зарядитися позитивною енергією.

«Від усіх змагань, які проводяться для осіб з інвалідністю залишаються лише позитивні емоції. Розвивається спорт серед таких людей, а це означає, що про них не забувають», – ділиться враженнями учасник фестивалю від команди «Ковель» і за сумісництвом тренер з бочі Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю Володимир Кравчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*