Підписано Меморандум взаємодії, партнерства, співробітництва щодо прав людей з інвалідністю в Україні

1 11 6 r-002 1 2. інвалідністю, інвалідів

  1 11 6 r-002 1

9 грудня 2014 року у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини відбувся круглий стіл «Взаємодія, партнерство, співробітництво щодо прав інвалідів в Україні, та євроінтеграції людей з інвалідністю». Захід відбувся за ініціативою громадської організації «Всеукраїнський Парламент працездатних інвалідів».

Представники організацій інвалідів обговорили необхідність об’єднання потенціалу громадськості для вирішення проблем людей із інвалідністю з метою реалізації їхніх прав, які визначають основи соціальної захищеності інвалідів в Україні і гарантують їм рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.

  1 11 6 r-001 2

Під час роботи круглого столу громадськими організаціями, які опікуються захистом прав людей з інвалідністю, був підписаний Меморандум взаємодії, партнерства, співробітництва щодо захисту прав людей з інвалідністю в Україні. Меморандум партнерства як шлях до об’єднання зусиль щодо захисту прав інвалідів має надати нового імпульсу діяльності, спрямованої на досягнення головної мети, яка полягає у забезпеченні повної реалізації інвалідами своїх прав на основі справедливості та їхньої участі у житті суспільства, як це передбачено Всесвітньою програмою дій по відношенню до інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році.

Серед пріоритетних завдань Меморандуму визначено впровадження міжнародних стандартів інтеграції людей з інвалідністю у життя суспільства, виховання розуміння та поваги до особливих потреб цих людей.

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*