Прес-конференція: “Соціальна політика в Україні та становище інвалідів сьогодні” (ВІДЕО)

1 22 7 7938521 2. інвалідів

  1 22 7 7938521 1Київ. 19 червня о 13.30 відбулася прес-конференція: “Соціальна політика в Україні та становище інвалідів сьогодні”. (Зала 1)

Організатори: Укрінформ, ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

Учасники: Володимир Петровський – голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Костянтин Богатиренко – перший заступник голови ГО ВГО ВППІ, та інші.

Під час прес-конференції були висвітлені наступні теми: комплекс проблем, які загострили і ускладнили життя українських інвалідів, тарифи і субсидії, права інвалідів тощо.

Підсумкові матеріали:

Права інвалідів в Україні порушуються – голова “Всеукраїнського парламенту працездатних інвалідів”

Становище інвалідів в Україні сьогодні є вкрай тяжким. Нерівність та дискримінація людей з обмеженими фізичними або розумовими можливостями є чи не однією з головних проблем сьогодні.

На цьому наголосив під час прес-конференції в Укрінформі голова Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” Володимир Петровський, повідомляє кореспондент агентства.

«Революція Гідності дала нам надію, що ситуація в країні змінюватиметься на краще, але ці сподівання поки що не реалізовані… Кожний з нас відчуває на собі те, що інваліди в нашому суспільстві, в нашій Україні, яку ми любимо і яка для нас є дорожчою за все, на жаль, не є рівними з громадянами фізично здоровими. І дискримінація ця є практично на кожному кроці у житті, у питаннях, пов’язаних із роботою, у будь-яких питаннях і кроках, коли ми виходимо на вулицю, їдемо у транспорті, або приходимо у будь-який супермаркет, чи хочемо зробити якусь роботу», – сказав Петровський.

Про доступ інвалідів до сучасної освіти розповів український вчений у галузі психології, доктор психологічних наук, кандидат педагогічних наук, професор Сергій Болтівець.

«Як голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми «Освіта дорослих України», оцінюючи діяльність більшості міністрів освіти і науки України, стверджую, що на законодавчому рівні здійснюється сегрегація інвалідів саме за ознакою інвалідності. Ці люди опиняються за стінами університетів, а якщо хтось із заступників міністра, керівників, інших державних діячів скаже, що у нас інваліди одержують вищу освіту, то це не так», – стверджує він.

Як наголосив Петровський, “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” не хоче миритися з такою ситуацією і говорити про проблеми людей з обмеженими можливостями тільки напередодні Міжнародного дня інвалідів, бо проблеми є саме тут і сьогодні, вони нікуди не зникають. «Тому ми започатковуємо довгострокову акцію, яка буде складатися із прес-конференцій, низки «круглих столів» та інших заходів, присвячених окремим проблемам інвалідів, які необхідно вирішувати», – сказав він.

У свою чергу, перший заступник голови “Всеукраїнського парламенту працездатних інвалідів” Костянтин Богатиренко пояснив, що у рамках цієї ініціативи будуть порушуватися такі питання, як дискримінація, безбар’єрність, захист прав інвалідів, соціальний захист і пенсійне забезпечення, тарифи та субсидії. «Ми також звернемо увагу на пільгову політику та міжнародні стандарти і державні соціальні гарантії, працевлаштування та самозайнятість інвалідів, комплексну реабілітацію та самореалізацію інвалідів», – додав він.

Відео з прес-конференції:


Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*