З українським прапором до Колізею на інвалідному візку (ФОТО, ВІДЕО)

1 22 DSCF3357 1 2. микола подрезан, інвалідному візку

Українець Микола Подрезан на інвалідному візку, з великим прапором України, проїхав восьмий, римський етап свого маршруту естафети “Планета Земля – погляд з інвалідного візка”, який проходить через 27 країн, шести континентів.

  1 22 DSCF3357 1

Інвалід І групи, шістдесятирічний Микола Подрезан, рухаючись на інвалідному візку дорогами 6 континентів, намагається зробити свою Батьківщину комфортною для інвалідів.

  1 22 DSCF3341 2

Римський етап становив проїзд від площі Венеції до Колізею вулицею Форі Імперіалі. Ця естафета викликала неабиякий інтерес в римлян та гостей міста. Найбільш тиражна італійська газета “Gazzetta dello Sport” взяла інтерв’ю в пана Миколи. На акції була присутня і інша українка, а нині римлянка Ірина Кришка, яка в 1996 році виграла приз конкурсу “Міс на візку”, організованого власне Подрезаном. Зараз вона одружена з італійцем, з яким виховують семирічну доньку.

В коментарях для преси пан Микола зазначив, що такими своїми акціями він намагається зробити свою країну кращою, поширити про неї інформацію в світі та полегшити життя українським інвалідам, котрі щодня стикаються з великими труднощами. Адже метою проекту є зробити архітектурні та історичні пам’ятки України доступними для інвалідів на візках, на основі сучасного досвіду, отриманого за маршрутом всесвітньої естафети Олімпійського вогню-2004 у 27 країнах 6 континентів.

  1 22 DSCF3333 3

Під час перебування в Римі Микола Подрезан, зокрема, зустрівся з послом України, Євгеном Перелигіним, головою Християнського товариства українців в Італії, Олесем Городецьким, керівництвом Асоціації італійських інвалідів, дав інтерв’ю італійським та українським журналістам.

Італійський етап проекту відбувся за сприяння Посольства України в Італії.

Прес-служба Християнського товариства українців в Італії

Український погляд

https://www.youtube.com/watch?v=g4KQA3HuwqA

Відео: http://sobytiya.tv/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*