Діалог влади з сильними духом конотопцями

1 20 4 res 2 1 2. інвалідів

1 20 4 res 2 1

13 липня відбулася зустріч людей з обмеженими фізичними можливостями з владою міста, громадськими активістами та представниками громадських організацій.

Захід був ініційований та організований сектором міської ради з питань внутрішньої політики, за підтримки міського голови Артема Семеніхіна, якому не байдужі долі людей та їх нагальні потреби.

Зібрання відбулося у міському краєзнавчому музеї ім.О.М.Лазаревського за сприяння директора Артура Мокроусова та відділу культури і туризму Конотопської міської ради.

Метою зустрічі (яка, до речі, у форматі діалогу з владою відбувалася вперше, що приємно вразило та здивувало гостей) було обговорення потреб та проблемних питань людей з обмеженими фізичними можливостями, спільний пошук шляхів їх вирішення, узгодження плану заходів на найближче майбутнє та довготривалу перспективу.

Всі присутні могли познайомитися з людьми, які долучилися до зустрічі, задати хвилюючі питання, дізнатися про сферу їхнього впливу та можливості у вирішенні тих чи інших питань. Зокрема, про готовність простягти руку допомоги повідомили завідувач сектору міської ради з питань внутрішньої політики Інна Панченко, начальник управління соціального захисту населення Оксана Розанова, юрист Оксана Добрянська, голова «Ради ветеранів-інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій», «Спортивного клубу інвалідів» Валерій Литвинов, голова «Організації сліпих» Євген Сокол, голова «Червоного Хреста» Тетяна Міщенко.

Всі озвучені питання були взяті спеціалістами до відома з метою пошуку шляхів їх вирішення найближчим часом.

Але найбільшою втіхою для запрошених було довгоочікуване спілкування з міським головою Артемом Семеніхіним. За їх словами, вони приємно вражені такою увагою з боку влади, адже донедавна їхнім життям у місті мало хто цікавився. Серед питань, які обговорювалися у ході діалогу, були ремонт спортивного клубу для інвалідів, належне облаштування пандусів у місті та тротуарів, організація дозвілля та створення громадської організації, яка б займалася на достойному рівні проблемами інвалідів, зокрема так званих «візочників». У свою чергу, міський голова наголосив на своєму сприянні у вирішенні будь-яких питань у межах своїх можливостей. «Я завжди відкритий до людей, тому запрошую кожного з вас до свого кабінету у будь-який час, без черги. Адже ви заслуговуєте на увагу та повагу з боку оточуючих, надихаєте всіх нас на добрі справи». До прикладу, очільник міста нагадав, що заміна бордюрів по вулиці Г.Тхора ведеться з урахуванням потреб людей з обмеженими можливостями, для більшої доступності до влади у міській раді відремонтовано та запущено в експлуатацію ліфт, який раніше зовсім не працював.

По завершенню діалогу для гостей була проведена екскурсія науковим співробітником краєзнавчого музею Акічевим Шамілем Мулламовичем. А насамкінець на всіх чекало смачне пригощання чаєм та кавою з тістечками.

«Сьогоднішня зустріч – це лише початок активізації роботи у напрямку співпраці та захисту прав людей з обмеженими можливостями. Адже їх активна життєва позиція, незламність духу надихає нас та змушує задуматися над сутністю нашого життя, його прекрасністю та неповторністю,» – зауважила завідувач сектору міської ради з питань внутрішньої політики Інна Панченко.

1 20 4 res 1 2

1 20 4 res 3 3

1 20 4 res 4 4

Сумська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*