Реальні історії працюючих людей з інвалідністю (ВІДЕО)

1 03 6 logo 2. інвалідністю

  1 03 6 logo 1

Восени 2014 року благодійний фонд «АІК» у партнерстві із фондом «Східна Європа», за фінансової підтримки благодійної організації «Всесвітня єврейська допомога» (World Jewish Relief) розпочали проект «Кожен має право на працю: партнерство для покращення можливостей працевлаштування людей з інвалідністю». Проект надав можливість особам з інвалідністю опанувати ІТ спеціальності з таких напрямків: комп’ютерна грамотність, основи веб-програмування, розробка сайтів з використанням CMS, поглиблене веб-програмування, Java SE. Проект має на меті сприяння працевлаштуванню в сфері інформаційних технологій та покращенню матеріальних можливостей людей з особливими потребами.

В рамках проекту також проводиться інформаційна компанія для роботодавців, людей з інвалідністю і усіх громадян в Україні, які мають стереотипи, що люди з інвалідністю не можуть або не мають працювати.

І саме для того аби прибрати ці стереотипи в рамках проекту, компанією “Агентство відеовиробництва та реклами Фенікс Медіа” було створено соціальні ролики, в яких героями стали реальні працюючі люди з інвалідністю з різних міст та професій. Кожен ролик триває близько сорока секунд і супроводжується перекладом на жестову мову. Герої роликів – особи з інвалідністю, яким вже вдалося реалізувати свій потенціал. Сюжет першого ролику розповідає про трудові будні Артема Нікітенко, працівника інклюзивного відділення «Ощадбанк», особи з порушеннями опорно-рухового апарату. «Я – частина команди. І я це відчуваю». – говорить Артем. Головна героїня другого ролику – Світлана Ліра, редактор обласного радіо міста Одеса, особа з порушеннями зору. «Світлана дуже тонко відчуває своїх слухачів». – стверджує Олена Халілова, під керівництвом якої працює Світлана. «Я щаслива у своїй професії!». – заявляє Валентина Пугач, акушер-гінеколог з міста Хмільник. Травма, а згодом і життя за допомогою візка, не завадили їй продовжувати займатися улюбленою справою. «За будь-яких обставин варто бути собою, працювати і любити життя!». – головний девіз пані Валентини.

«Ми маємо надію і розвиваємо цей проект саме для того, щоб в подальшому таких історій стало більше і це буде ознакою того, що наша країна дійсно прагне європейського розвитку» – говорить президент БФ «АІК» Юлія Ресенчук.

Проект «Кожен має право на працю: партнерство для покращення можливостей працевлаштування людей з інвалідністю» буде проходити ще рік. Протягом наступного року в рамках проекту будуть проходити прес-конференції, круглі столи з роботодавцями, ярмарки вакансій для людей з інвалідністю, та всіляке сприяння у працевлаштуванні учасників проекту.


Вікторія Антонович

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*