Презентація професії фотограф для особливих дітей

1 21 2 efdec946444f68632930dae2479d450c XL 1 2. центру зайнятості

  1 21 2 efdec946444f68632930dae2479d450c XL 1

Днями фахівці Кузнецовського міського центру зайнятості провели профорієнтаційний захід для дітей-інвалідів Комунального закладу “Кузнецовський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів”, а саме презентацію професії фотограф. Мета якого – інформування про світ професій та здійснення профорієнтаційної допомоги у свідомому професійному самовизначенні, популяризації та підвищенні престижу робітничих професій.

«Всі ми знаємо, що фотограф — це людина, яка створює фотографії з допомогою фотоапарата. Але чи всі знають в повній мірі, що він робить, як працює, чи є якісь спеціалізації в цій професії? І взагалі, чи кожен може стати фотографом,» – відкриваючи цей захід, зазначила начальник відділу активної підтримки безробітних центру зайнятості Руслана Ярощук, яка, в ході заходу, більш детально розповіла про історію виникнення та розвитку професії, чим займається фотограф, вимоги до людини, «плюси» та «мінуси» фаху.

Фахівець центру зайнятості продемонструвала дітям-інвалідам професійні фотографії та запропонувала в ігровій формі обговорити побачене.

Особливих дітей дуже здивувало те, який широкий вибір працевлаштування людини цього фаху. На їх думку фотограф – це людина, яка сидить в фотостудії і фотографує тільки людей (як приклад – фото на паспорт). Тож, їх поінформували, що фотографи необхідні у ЗМІ в журналах, газетах, в Інтернет-виданнях. Тут на них чекає репортерська робота, відвідування різних заходів, зйомки подій. Фотографи затребувані і у фірмах, що спеціалізуються на організації корпоративних і приватних вечірок, днів народжень, банкетів та весіль. І поки тамада розважає гостей, фотограф буде знімати найцікавіші моменти свята. Можна співпрацювати з рекламними агентствами, потрібно вміти яскраво, красиво подати образ запропонованого для продажу продукту. Портретна зйомка також стрімко набирає популярність. У фотостудію майстри фотографують зірок шоу-бізнесу, акторів кіно та естради, і просто бажаючих увічнити самих себе за кругленьку суму. Фотографи-стрінгери займаються найзахопливішою, але у той же час і небезпечною роботою, роблячи знімки у гарячих точках планети. Всім відомі папарацці намагаються зловити яку-небудь зірку або знаменитість, зберегти її чи його у цікавій позі, застати за заняттям не для сторонніх очей.

«Як бачите стати фотографом не легко, та наполегливість та працелюбність приносять потрібний результат. Спробуйте й ви, можливо фотографія стане не просто вашою мрією, а й улюбленою справою і у вас все вийде,» – на завершення заходу зазначила Р.Ярощук.

  1 21 2 efdec946444f68632930dae2479d482c XL 2

Начальник відділу Кузнецовського міського центру зайнятості
Ярощук Р.В.

4bloka.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*