Українська лижна паралімпійська збірна тріумфально завершила сезон (ВІДЕО)

Українська лижна паралімпійська збірна тріумфально завершила сезон (ВІДЕО). кубок світу, лижна паралімпійська збірна, медаль, нагорода, інвалід, person, clothing, child, group, smile, indoor, young, posing, line, lined. A group of people posing for the camera

З Кубка світу додому повернулася паралімпійська лижно-біатлонна збірна. В Японії наші співвітчизники здобули 33 нагороди, а це вдвічі більше ніж у другої за кількістю медалей Німеччини, повідомляє Телеканал новин «24».

Загалом же протягом зими на п’яти етапах Кубка Світу українська команда здобула 211 нагород. З яких 77 золотих. Такого результату не мала жодна команда у світі.

«Такого переможного сезону для українських паралімпійців лижників-біатлоністів не було в історії української держави», – заявив президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Українці вибороли шість кришталевих кубків. У лижному світі їх вручають тільки найкращим спортсменам – переможцям сезону в особистому заліку.

В Олександри Кононової їх цілих два: один за біатлон, інший за лижні перемоги. За шість етапів цьогорічного Кубка світу 26-річна паралімпійка з Київщини здобула 23 золоті нагороди. Тільки на останніх змаганнях в японському Саппоро вона взяла чотири золота серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Василь Полотай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*