Мінсоціполітики надаватиме податкові пільги підприємствам, які працевлаштували інвалідів

1 27 trudoustrojstvo-invalidov 1. інвалідів

Кабінет міністрів наділив Міністерство соціальної політики правом приймати рішення про надання дотацій та податкових пільг підприємствам, які працевлаштовують інвалідів, за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів. Про це йдеться в постанові уряду № 518 від 17 липня, передає УНН.

“Рішення про надання або відмову в дотації підприємству чи організації приймає Міністерство соціальної політики з урахуванням соціальної значимості та відповідністю критеріям. Термін прийняття остаточного рішення – 10 днів”, – говориться в документі.

Згідно постанови, зберігається термін подання документів на отримання дотації – протягом п’яти днів з моменту створення робочого місця для інвалідів. Пакет документів, як і раніше, подається в місцеві адміністрації, які потім протягом трьох днів подають свої висновки до Міністерства соціальної політики.

Окрім цього, цією ж постановою Кабмін наділив Мінсоцполітики правом приймати рішення про виконання нормативів з працевлаштування інвалідів, визначених законом “Про соціальний захист інвалідів”.

Зокрема, постановою передбачається, що дозвіл на право користування пільгами видається за умови, що кількість інвалідів становить не менше половини від загальної кількості штатних співробітників; фонд оплати праці інвалідів становить не менше 25% загального фонду оплати праці.

Постанова визначає, що при дотриманні цих умов підприємство, що претендує на пільги, повинне подати заяву в місцеві адміністрації, копії статутних документів, а також бізнес-план діяльності підприємства. При цьому дохід підприємства за попередній податковий період (рік) повинен бути не менше 8400 розмірів мінімальної зарплати.

Дозвіл на користування пільгами є терміновим і видається на квартал, півріччя, три квартали або рік. У цьому зв’язку подати документи на отримання такого дозволу необхідно за місяць до настання звітного кварталу (для підприємств, які подають документи вперше) або за місяць до завершення терміну дії попереднього дозволу.

Марта Петрук

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*