У Сумській області завершився другий етап спільного соціально-освітнього проекту «Поділись теплом та знаннями»

1 18 3 00029144 215x135 2. особливими потребами, реабілітації

  1 18 3 00029144 215x135 1Завершився другий етап спільного соціально-освітнього проекту науково-технічного напряму Охтирського міського центру позашкільної освіти Мала академія наук учнівської молоді та Охтирського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Поділись теплом та знаннями».

На минулому тижні на спільному святковому заході, присвяченому дню народження Великого Кобзаря, макет садиби Тараса Шевченко був переданий дітям і працівникам Охтирського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Протягом 6 місяців юні техніки міста спільно з дітьми з особливими освітніми потребами працювали над виготовленням макету садиби Тараса Шевченка. Спланував і розробив проект макету «Тарасова хата» керівник гуртка «Початкове технічне моделювання» Охтирського міського центру позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді Тарас Хоменко. При цьому він визначив можливі форми організації макетування та моделювання для дітей з особливими потребами ОМЦСРДІ. Спільними зусиллями керівника гуртка та дітей обох закладів був змонтований макет хати з картону та наклеюваних дерев’яних колод, завершений дах та осклон, укритий соломою, сплетений та встановлений тин навколо садиби, виготовлені ворота, сплановано подвір’я.

«Оживити» садибу допомагали керівники гуртків науково-технічного напряму Неля Нічволодіна та Людмила Христич. Вихованці гуртка «Моделювання іграшок-сувенірів» спільно з дітьми-інвалідами центру реабілітації під керівництвом Людмили Христич «висадили» траву з зелених ниток та проклали доріжки на подвір’ї садиби Кобзаря. З допомогою Нелі Нічволодіної вихованці гуртка «Виготовлення сувенірів» спільно з дітьми з особливими потребами прикрасили макет чудовими квітами – мальвами, соняшниками та чорнобривцями. Діти також зробили глечики, які потім були розвішані на тину.

Таким чином, працюючи над колективним завданням, учні виконували окремі частини спільної композиції. Це згуртувало, здружило дітей, і вони усвідомили, що від роботи кожного залежить кінцевий результат та успіх усієї справи.

Під час концертної програми свої вокальні, хореографічні та декламаторські здібності продемонстрували вихованці обох закладів: вірші Тараса Шевченка виразно читали учасники театрального гуртка (керівник Т. Анісімова), пісенний репертуар представили юні вокалісти ансамблю «Сонячні промінчики» (керівник М. Темнишева), українські народні танці продемонстрували вихованці хореографічного колективу «Силует» (керівник Т. Криклива), з поетичними та вокальними номерами піднімалися на сцену вихованці ОМЦСРДІ.

У залі панувала тепла, сімейна атмосфера, яку створили діти, їхні батьки, педагоги, спонсори заходу. Нагородою для юних артистів них були дружні гучні оплески.

Отож, другий етап проекту закінчився, але його реалізація для педагогів і вихованців ОМЦПО-МАН дала можливість набути досвід культури взаємовідносин із дітьми різних категорій, виявити милосердя та доброчинність, привернути увагу підростаючого покоління до дітей з особливими потребами.

У вихованців Охтирського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів додалася впевненість у своїх силах, розширилися комунікативні та конструкторські навички.

У наступному навчальному році співпраця між дитячими закладами продовжиться.

За інформацією управління освіти і науки Сумської ОДА

Міністерство освіти і науки України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*