Коли у Новгороді-Сіверському з’явиться гемодіалізне відділення та які апарати там планують встановити (ВІДЕО)

Коли у Новгороді-Сіверському з’явиться гемодіалізне відділення та які апарати там планують встановити (ВІДЕО). новгород-сіверський, гемодіалізне відділення, нирка, очищення крові, хворий

Коли у Новгороді-Сіверському з’явиться гемодіалізне відділення та які апарати там планують встановити. новгород-сіверський, гемодіалізне відділення, нирка, очищення крові, хворий

Гемодіалізну філію в Новгороді-Сіверському відкриють після 15 січня наступного року. Саме тоді Національна служба здоров’я України оприлюднить – скільки вона платитиме медзакладу за послугу – штучне очищення крові. Про це сказав головний лікар обласної лікарні Андрій Жиденко. У відділенні планують встановити два апарати штучної нирки та приймати хворих з Новгород-Сіверського та сусідніх районів. Зараз ці люди тричі на тиждень їздять на очищення крові до обласного центру, інформує Суспільне.

Олександр Райок з Новгорода-Сіверського чотири роки поспіль проходить діаліз в обласній лікарні. Через цукровий діабет у чоловіка відмовили нирки. Олександр каже, торік у вересні дізнався – відділення гемодіалізу мають відкрити в Новгороді-Сіверському.

«З 2018 року для нас, важкохворих людей, інвалідів першої групи обіцяли зробити відділення гемодіалізу. Райлікарня виділила приміщення. Це приміщення знаходиться ось тут. З того часу ми чекаємо завозу обладнання. Поки ніяких здвигів немає. Документація чи робиться чи щось у них не виходить?»

Це відео відзняте Суспільним у вересні 2018 року. Тоді головна лікарка райлікарні Світлана Шам показала приміщення, де мають розмістити гемодіалізне обладнання. Приміщення є – ремонт тут не почали досі. Тривала реорганізація обласної лікарні, пояснює головний лікар КНП «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко. Зараз чекають – коли і скільки Національна служба здоров’я України буде сплачувати закладам охорони здоров’я за штучне очищення крові.

«Національна служба здоров’я досі не визначилася з фінансуванням цієї медичної послуги. В якому обсязі вона буде надаватися та як буде фінансуватися. З 15 січня Кабінет Міністрів повинен затвердити нам послуги і ми будемо розуміти, в якому обсязі і як буде фінансуватися це все».

Андрій Жиденко розповів, що документація для відкриття гемодіалізної філії в Новгороді-Сіверському підготовлена.

«Компанія, яка виступає інвестором, боїться, що вони вкладуть гроші, а все це працювати не буде. Якщо 15 січня те що вони планували, затвердять в Кабміні, то там по великому рахунку роботи не так багато. Вони готові за два тижні все зробити та встановити. Апарати вже в Україні, вони вже завезені, укомплектовані у них на складі».

Андрій Тіток

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*