Завдяки реагуванню Уповноваженого ВРУ з прав людини відновлено право особу з інвалідністю внаслідок війни на санаторно-курортне лікування

Будинок Верховної Ради України, Київ, фото. уповноважений вру, ветеран війни, забезпечення, санаторно-курортне лікування, інвалідність, tree, outdoor, sky, building, city, dome, day. A large white building

До Уповноваженого ВРУ з прав людини звернувся гр. Г. щодо порушення Чернігівським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки його права на забезпечення санаторно-курортним лікуванням в 2021 році.

Статтею 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (далі – Закон) передбачено, що особам з інвалідністю внаслідок війни та прирівняним до них особам надається безплатне позачергове щорічне забезпечення санаторно-курортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.

З метою поновлення порушених соціальних прав гр. Г. та забезпечення заявника санаторно-курортною путівкою, Уповноважений направила відповідний запит до Міністерства оборони України.

Завдяки реагуванню Уповноваженого поновлено порушене право на соціальний захист та гр. Г. виділено санаторно-курортну путівку до ЦМР та СЛ «Одеський». Компенсацією вартості проїзду до санаторного закладу гр. Г. буде забезпечений Департаментом соціального захисту населення в Чернігівській області.

Питання дотримання прав і свобод осіб з інвалідністю внаслідок війни й надалі перебувають на контролі Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*