Інфраструктура в області стає доступнішою для людей з особливими потребами

1 12 3 412358 2. пандусів, інвалідів

  1 12 3 412358 1В Запорізькій облдержадміністрації відбулося засідання комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке провів начальник управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Билим.

Члени комітету розглянули питання встановлення пандусів на зупинці громадського транспорту «Анголенко» (рух у напрямку з центру міста), на привокзальній площі залізничного вокзалу «Запоріжжя I» (з проїзної частини на пішохідну зону перед вокзалом), окрему увагу приділили облаштуванню міського центрального пляжу, де не вистачає пандусів та облаштованих спусків до води.

Наразі на території області інваліди та інші маломобільні групи людей мають безперешкодний доступ до 71 % наявних об’єктів громадського та цивільного призначення. З них 44% мають пандуси, 27 % – кнопки виклику персоналу.

Крім того, триває робота щодо забезпечення безперешкодного доступу до видовищних заходів Запорізького державного цирку. За словами головного інженера установи Євгена Козленка, на наступний рік передбачено переобладнання циркової зали із встановленням сидінь для інвалідів на візках.

Коментуючи майбутні плани, представники громадської організації інвалідів підкреслили важливість встановлення в цирку пандусів, а також облаштованого конкретно для людей з обмеженими можливостями туалету.

Під час наради також обговорили питання врегулювання руху та встановлення інформаційних позначок на місцях зупинок громадського транспорту, зокрема на зупинці «Запоріжжя I» (рух у напрямку з центру міста).

Начальник управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Билим наголосив на важливості безпосереднього залучення представників громадської організації інвалідів до вирішення питань, пов’язаних з переоблаштуванням різних об’єктів відповідно до їх потреб.

– На стадії розробки всіх проектних пропозицій ми маємо обов’язково залучати представників цієї категорії населення, щоб не виконувати роботу, яка виявиться нікому не потрібною. Перш за все, ми повинні прислухатися саме до цих людей і лише потім планувати нашу роботу, – зазначив посадовець.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*