В Лубнах запрацювало соціальне таксі

1 02 2 1-img 1615 2. інваліди

  1 02 2 1-img 1615 1У відділенні соціально – побутової адаптації Лубенського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) запровадили нову послугу – соціальне таксі. За допомогою цього спеціалізованого автотранспорту відтепер люди з обмеженими фізичними можливостями матимуть безбар’єрний доступ до майже всіх об’єктів інфраструктури міста.

За словами директора територіального центру соціального обслуговування Наталії Сухонос, нині у Лубнах проживає понад 4 тисячі людей з інвалідністю, серед яких 153 – інваліди – візочники. Тож, саме для них, з метою створення рівних можливостей, поліпшення рівня життя та самореалізації, за кошти міського бюджету було придбано цей спецавтомобіль. Наталія Василівна також зазначила, що окрім закладів охорони здоров’я, освіти, культури, банківських установ, підопічні територіального центру тепер матимуть можливість відвідувати безперешкодно і відділення терцентру. Вже декілька років поспіль при відділенні соціально – побутової адаптації працює університет третього віку, який має у своєму складі 7 факультетів. Тож підопічні центру зможуть відвідувати і культурно – мистецькі заходи, і гуртки за інтересами, і навчатися комп’ютерної грамотності. Відвідувати сеанси з кінотерапії, іпотерапії, психологічні тренінги та багато чого іншого.

На думку Наталії Сухонос, це буде суттєва допомога для людей з обмеженими фізичними можливостями, які в подальшому зможуть користуватися послугами соціального таксі за кошти місцевого бюджету. Положення про це вже затвердили на засіданні виконавчого комітету Лубенської міськради, – повідомив міський голова Олександр Грицаєнко. Очільник міста звернув увагу присутніх на презентації соціального таксі на те, що в спеціальній машині є не тільки місце, щоб перевезти одну людину – інваліда – колясочника. Там є місце, де посадити й інших людей. Обережно, зі всією теплотою в душі і серці, перевезти ту людину, яка має вади. Тобто, цією послугою зможуть користуватися інваліди з дитинства, праці, інваліди, які приходять, на жаль, сьогодні з війни. Міський голова також зазначив, що питання придбання міською владою спецавтомобіля було надзвичайно складним, але вкрай необхідним. На думку мера міста, ми завинили перед тими, хто не може сам дійти, доїхати і скористатися тим, чим користується більшість населення нашого міста.

Міський голова урочисто вручив директору територіального центру Наталії Сухонос ключі від новенького автомобіля, а водій спецавтотранспорту продемонстрував учасникам презентації, як працює підйомна платформа для інвалідів – візочників.

Потому Наталія Сухонос гостинно всіх запросила до відділення соціально-побутової адаптації, при якому і буде надаватися послуга «Соціальне таксі».

Делегація в складі міського голови Олександра Грицаєнка, секретаря міської ради Івана Карпця та керуючого справами виконавчого комітету міської ради Валерія Даценка також відвідала приміщення територіального центру, що знаходиться за адресою Г.Тютюнника, 21. Керівники ознайомилися з обладнанням, яке було придбане для відділення соціально-медичних послуг, та поспілкувалися з відвідувачами територіального центру. Жінки, які саме займалися лікувальною фізкультурою, висловили подяку міському керівництву за можливість приємно та з користю для здоров’я проводити свій час.

На завершення Наталія Сухонос щиро подякувала міському голові Олександру Грицаєнку за підтримку та допомогу у вирішенні багатьох питань діяльності ТЦ, секретарю міської ради Івану Карпцю, який є куратором соціальної сфери і за допомогою якого вирішуються складні питання, а також працівникам свого колективу. Наталія Василівна запевнила, що вона та її працівники й надалі будуть надавати якісні та вчасні соціальні послуги.

Офіційний сайт Лубенської міської ради +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*