Відбувся аукціон творчих робіт (ФОТО)

1 21 1 IMG 2257 2. інвалідністю

1 21 1 IMG 2257 1Аукціон відбувся 15 серпня 2015 року о 15:00 за адресою: Київ, бульв. Т. Шевченка, 12 (Національний музей Тараса Шевченка). Головна родзинка музею, це те, що він пристосований для осіб з інвалідністю. Нещодавно там з’явилася нова фішка – спеціальна тротуарна плитка, для того, щоб особи із порушеннями зору могли без перешкод дістатися до входу у музей.

Захід пройшов в рамках проекту “Биття серця”. Проект “Биття серця” заснований у вересні 2014 році благодійним фондом “Юніті”, що працює з молоддю з фізичними обмеженнями. Мета проекту полягає в тому, щоб зламати стереотипну думку суспільства про поняття “любов та інвалідність”, створити платформу для спілкування, знайомств і створення щасливих сімей. Подібні зустрічі проходять із регулярністю раз на два місяці. Відвідати їх мають можливість не тільки молодь з інвалідністю, адже питання самотності є актуальним для всіх.

Учасники аукціону – люди з інвалідністю. Майстриня текстильних ляльок – Ілона Слуговіна; Олександра Хуторова, яка полюбляє малювати аквареллю романтичні картинки; Михайло Горбаток, майстер із створення виробів із сірників; Тетяна Яремчук представила малюнки олівцем; справжні витвори мистецтва у вигляді прикрас із бісеру та картинок зробила Антоніна Кривобок; Орленко Тетяна поділилася своїми досягненнями у живописі; Валентина Сухар надала картини вишиті бісером. Детальніше про роботи розказують учасники аукціону Ілона Слуговіна та Олександра Хуторова.

Ілона Слуговіна

«Сьогодні я виставляю дев’ять робіт. Це 5 ляльок, кілька ведмедиків та слоників. Ляльок я роблю із текстилю, наповнюю їх синтепухом, малюю очі акриловою фарбою. У своїй роботі я використовую тільки натуральні матеріали та різноманітні техніки вишивки. Чому я приймаю участь в аукціоні? По-перше, «Юніті» молода організація і я хочу допомогти їй у розвитку. По-друге, мені завжди цікаво брати участь в подібного роду заходах. І чим частіше вони відбуваються, тим цікавіше».

Олександра Хуторова

«На аукціоні я виставляю одинадцять моїх робіт. Це малюнки із використанням акварелі. Я дуже полюбляю романтику. Саме тому у моїх творах переважає романтична тема. У мене назбиралося багато робіт і я хочу поділитися ними із оточуючими. Також хочу підтримати проект «Биття серця», щоб у людей був шанс знайти свою другу половинку».

Вікторія Антонович, Інна Летюча

ФОТОРЕПОРТАЖ

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*