Друге народження Новобузького центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів

1 05 16254662. дітей-інвалідів, реабілітації

Нещодавно відбулося відкриття нового корпусу Центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів Новобузького району. Захід відвідали заступник голови облдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Н.Б. Іванцова, директор департаменту соціального захисту населення ОДА О.В. Сивопляс, директор Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів (м. Миколаїв) Г.М. Тазарачева, голова райдержадміністрації В.М. Сербін та голова районної ради В.Г. Терзієва. На святкову церемонію запросили сільських голів, керівників управлінь та відділів органів влади, спонсорів.

Після того, як була перерізана червона стрічка, всі отримали можливість оцінити масштаб проведених ремонтних робіт.

У реабілітаційному центрі використовуються сучасні методи реабілітації. Для цього в закладі облаштували сенсорну кімнату – організоване особливим чином навколишнє середовище з великою кількістю стимуляторів, котрі впливають на органи зору, слуху, нюху, тактильні (дотикові) та вестибулярні (сприйняття тіла в просторі) рецептори. Кімната багатофункціональна, її особливість дає змогу поєднувати роботу різних фахівців (психолога, медичної сестри), використовуючи обладнання, що складається із спеціальних пристосувань. Зокрема тут розташовані прилади для проведення фізичної реабілітації, прилади для релаксації – різнокольорові м’ячі, «мати», «сухий басейн», «сухий дощ», сенсорна стежинка для ніг, крісло-подушка з гранулами «Пуфик», бульбашкова колона, прилад динамічної заливки світла, гнучка трубка з підсвітленням тощо. Це дозволяє проводити заняття з розвитку дрібної моторики рук, тактильної та зорової стимуляції, релаксацію для дітей-інвалідів.

З відкриттям нового корпусу для центру реабілітаційна робота з дітьми в районі перейшла на якісно вищий рівень. У маленьких вихованців важливого соціального закладу з’явилася можливість боротися з недугами в комфортабельній та відповідно оснащеній будівлі. Це великий подарунок сім’ям з дітьми, які потребують спеціалізованої допомоги реабілітологів, психологів, дефектологів, логопедів. Вони розвиватимуть у малюків творчі здібності, а батьків навчатимуть правильно виховувати своїх чад і прищеплювати їм необхідні навички самообслуговування.

Олег Білоцький

Новобузький район

rp.mk.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*