Відбувся круглий стіл «Педагогічні підходи до впровадження валеологічної практики «Мікрокінетична синхронізація» в реабілітацію зворотних і малозворотних уражень ЦНС»

1 01 4 159874235122 2. мікрокінетична синхронізація, реабілітації

У березні 2016 року в університеті імені Драгоманова, місто Київ, відбувся круглий стіл, присвячений проблемам реабілітації уражень центральної нервової системи. Метою заходу було ознайомлення з методиками реабілітації та абілітації при зворотних і малозворотних ураженнях ЦНС. Круглий стіл проводився з нагоди 20-річчя впровадження шкільного предмета «Основи здоров’я» та 10-річчя підготовки вчителя основ здоров’я.

Під час круглого столу було заслухано доповіді спікерів: Страшко С.С., Лукіянчука В.Л., Гаврилюк В.О., Кірсанова Н., Новік Л.Ф. Одним з предметів обговорення стала тема «Мікрокінетична синхронізація». Про те, що це таке, говоримо з психологом Дарницького центру психолого-соціальної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Кравченко Юрієм.

«Ми працюємо за методикою «Мікрокінетична синхронізація» автора Лукіянчука В.Л. Ця методика полягає в тому, що з клієнтом працює реабілітолог. Реабілітолог сприяє відновленню і укріпленню опорно-рухового апарату за допомогою синхронізації процесів в організмі. Також методика передбачає виконання системи фізичних вправ, за допомогою яких, у клієнтів формуються навички керування власним організмом.

«Мікрокінетична синхронізація» сприяє:

– загальному укріпленню вестибулярного апарату,

– формуванню у клієнтів навичок самообслуговування,

– загальному оздоровленню організму.

В нашому центрі реабілітацію за даною практикою пройшли чотири клієнти з ДЦП. Реабілітація тривала два місяці. У однієї особи поліпшилася навички володіння тілом, наразі вона може самостійно сидіти. У інших осіб поліпшилася координація рухів та навички самообслуговування».

Вікторія Антонович

INVAK.INFO

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*