Яскравий дебют на чемпіонаті світу: Україна стала другою в параканое

1 20 1 untitled 1 2. параканое

1 20 1 untitled 1

Поки уся спортивна спільнота вболівала за національну паралімпійську збірну команду з плавання, в Москві трапилась не менш важлива спортивна подія для України: відбувся яскравий дебют національної паралімпійської збірної команди з параканое на чемпіонаті світу з параканое, що проходив з 02 по 09 серпня 2014 року. Нашим шістьом спортсменам-паралімпійцям вдалось серед 135 учасників з 25-ти команд світу вибороти 6 високих нагород та завоювати друге місце у світі після команди Великобританії (9 медалей: 6 золотих та 3 срібних). Третьою стала команда Австралії (3 медалі: 1 золота, 1 срібна та 1 бронзова медаль). Команда країни, що приймала чемпіонат світу – Росія – на 9 місці.

1 20 1 untitled2 2

Чемпіоном світу з параканое від нашої команди-дебютанта став Кіхаєв Юрій (Дніпропетровська обл.) – золота нагорода в програмі К1-LTA.

Срібні нагороди вибороли:

Купріянова Світлана (Дніпропетровська обл.) – програма К1-А

Гречко Олександр (Дніпропетровська обл.) – програма V1-А

Володарями бронзових нагород стали:

Лагутенко Наталія (Київська обл.) – дві бронзові медалі у програмах К1-ТА та V1-ТА

Овсій Зоя (Дніпропетровська обл.) – бронзова медаль в програмі V1-А

Зауважимо, що параканое – новий вид спорту, який лише кілька років тому включено в програму Паралімпійських ігор 2016 року, що пройдуть в Ріо-де-Жанейро. Перший чемпіонат світу з параканое пройшов у 2009 році в Канаді.

Ми гордимось тим, що наші паралімпійці так потужно представили Україну на цьому чемпіонаті світу, що був дебютним для національної паралімпійської збірної команди України. Національну паралімпійську збірну команду з пара каное підтримував офіційний спонсор Національного комітету спорту інвалідів України – Ощадний банк України.

Прес-служба НКСІУ

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*