Центр «ІНВАСПОРТ»: кузня чемпіонів та перемог

1 04 1 foto 2. инваспорт

1 04 1 foto 1Напрацювання та досягнення вихованців Запорізького регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ» за 2013-2014 роки розглянуто на засіданні координаційної ради з питань реалізації молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту, яке провів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

Директор центру Андрій Барабанов поінформував про основні перемоги запорізьких спортсменів. Так, у 2013 році скарбничку медалей вдалося поповнити завдяки дефлімпійським іграм, де Олександр Білоблоцький та Юлія Топчієва стали першими у волейболі, а Ольга Кальченко – другою в баскетболі. Також у парному розряді чемпіонами стали Михайло Попов та Максим Ніколенко. Запорізька плавчиня Вікторія Савцова на чемпіонаті світу в місті Монреаль (Канада) посіла перше місце на дистанції 50 м (вільний стиль), а також два других місця на дистанції 100 м (вільний стиль) та 100 м (брас).

Марія Помазан на чемпіонаті світу з легкої атлетики в м. Ліон (Франція) виборола дві золоті медалі та встановила два нових світових рекорди. На чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, який проходив у місті Алексін (Росія), Аліна Кумейко посіла друге місце серед дорослих та перше серед юніорів, золото також завоювала Раїса Топоркова. Переможним для ще однієї запорізької спортсменки Вікторії Марчук виявився чемпіонат світу з пара-тхеквондо, що відбувся в м. Лозано (Швейцарія). На змаганнях дівчина виборола статус чемпіонки, завоювавши перше місце.

Цього року запорізькі спортсмени підтвердили, що всі минулорічні успіхи були невипадкові. Доказ цьому – перші місця, здобуті на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, що пройшов у Дубаї, п’ятому чемпіонаті світу з тхеквондо (Росія, Москва), чемпіонаті Європи з плавання серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату та зору (Ейндховен, Голландія).

– Кузнею запорізьких чемпіонів та їх перемог також є дитячо-юнацька спортивна школа, в якій за 2013-2014 навчальні роки було проведено 10 чемпіонатів області, вісім чемпіонатів міста та шість відкритих чемпіонатів області, – відзначив директор центру Андрій Барабанов.

Регулярними стали перемоги жіночої та чоловічої команди Запорізької області з баскетболу серед спортсменів з порушенням слуху у Всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе» серед дітей до 15 років. Також у цих змаганнях взяла участь збірна області з плавання серед спортсменів з порушенням опорно-рухового апарату та порушенням зору. Запорізькі спортсмени привезли додому 12 золотих медалей, вісім срібних і три бронзових.

Андрій Барабанов зауважив, що незважаючи на такі блискучі перемоги, регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ» потребує додаткового фінансування, адже наразі відсутні належні умови для тренувань інвалідів.

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук запевнив, що обласна влада докладе максимум зусиль для підтримки запорізьких спортсменів, зокрема в питанні надання відповідної будівлі для тренувань.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*