Національна дефлімпійська збірна команда захищатиме честь України на ХVIII зимовій Дефлімпіаді-2015

1 23 1 dsc0527 1 2. дефлімпіади, інвалідів

1 23 1  dsc0527 1

Вже з 28 березня 2015 року національна дефлімпійська збірна команда України представлятиме нашу державу на ХVIII зимових Дефлімпійських іграх. Напередодні від’їзду на Ігри спортсмени та тренери команди зустрілись з президентом Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноваженим Президента з прав людей з інвалідністю Валерієм Сушкевичем, заступником Міністра молоді та спорту України, керівником Апарату Євгеном Баженковим, начальником Укрцентру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Оксаною Скугаревою та президентом Спортивної федерації глухих України Леонідом Касіцьким, котрі побажали українським спортсменам у нелегкій ситуації, яка склалась, гідно представити Україну на цьому міжнародному спортивному форумі. «Бути гідними гордого звання українських дефлімпійців, адже за Вами – Україна!» – такий основний меседж отримали члени національної дефлімпійської збірної команди України-учасники ХVIII зимової Дефлімпіади-2015 на цій хвилюючій зустрічі та, у свою чергу, пообіцяли бути достойними високої довіри і обов’язку, покладеного на них.

1 23 1  dsc0521 2

ХVІІІ зимові Дефлімпійські ігри пройдуть з 28 березня по 05 квітня 2015 року в містах Ханти-Мансійськ та Магнітогорськ (Росія). Особливістю Ігор 2015 року є те, що спортсмени-дефлімпійці розташуються в двох містах – Ханти-Мансійську та Магнітогорську. Основним містом буде в Ханти-Мансійськ, в якому пройдуть змагання з хокею з шайбою, керлінгу, сноуборду, лижних перегонів та на сьомий день змагань – з гірськолижного спорту у дисципліні слалом. Друге місто це – Магнітогорськ, розташування спортсменів з гірськолижного спорту заплановано в гірськолижному центрі «Металург-Магнітогорськ» на відстані 1400 км від Ханти-Мансійську. Тут відбудуться змагання з 4-х дисциплін високогірських та довгих дистанціях. Урочисті церемонії відкриття та закриття Ігор відбудуться в Центрі спортивної підготовки з тенісу м. Ханти-Мансійська.

На ХVІІІ зимових Дефлімпійських іграх розігруватиметься 31 комплект нагород та близько 450 спортсменів з 30 країн світу будуть боротися за медалі в п’яти видах спорту: хокей з шайбою, керлінг, сноуборд, лижні перегони та гірські лижі.

1 23 1  dsc0525 3

Спортсмени України вперше візьмуть участь у 3 видах спорту із 5, презентованих Дефлімпіадою-2015. І вперше команда виступить таким складом: 20 дефлімпійців з 6 регіонів України (Закарпатська обл., Київська обл., м. Київ, Львівська обл., Сумська обл., Тернопільська обл.), 8 з яких виступатимуть у лижних перегонах, 10 – у керлінгу та 2 – у гірськолижному спорті. Власне керлінг та гірськолижний спорт – український дебют на цих Іграх. Причому, керлінг представлений як жіночою, так і чоловічою командами.

Середній вік команди – 33 роки. Наймолодшій спортсменці Нопрієнко Єлізаветі – 16 років – вона дебютант Ігор в лижних перегонах. Найстаршому учаснику Дефлімпіади від України – 52 роки. Це Люханов Віктор, який дебютує в гірськолижному спорті.

16 спортсменів із 20 – дебютанти Дефлімпіади-2015, Лаврик Анастасія перейшла з лижних гонок у гірськолижний спорт, тому це її теж своєрідний дебют у цих Іграх.

Підготовка спортсменів України до Дефлімпійських ігор 2015 року розпочалась відразу після скасування ХVІІ зимових Дефлімпійських ігор 2011 року. Національна дефлімпійська команда України протягом усього дефлімпійського циклу (2011-2015 р.р.) проводила підготовку на базі Національного центру паралімпійської та дефлімпійської підготовки і реабілітації інвалідів у м. Євпаторія та на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру НКСІУ, а також за кордоном (у зв’язку з відсутністю в Україні спортивної бази для занять керлінгом). Вся робота по підготовці і участі спортсменів України у ХVІІІ зимових Дефлімпійських іграх 2015 року здійснюється у тісній співпраці Мінмолодьспорту України, Національного комітету спорту інвалідів України, Укрцентру «Інваспорт» спільно зі Спортивною федерацією глухих України.

Прес-служба НКСІУ

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*