The New York Times випустила статтю про спортивний успіх української паралімпійської збірної

The New York Times випустила статтю про спортивний успіх української паралімпійської збірної. the new york times, паралімпійські ігри, медаль, стаття, інвалідність

The New York Times випустила статтю про спортивний успіх української паралімпійської збірної. the new york times, паралімпійські ігри, медаль, стаття, інвалідністьПаралімпійців України іноземні журналісти назвали дивом, фото з відкритих джерел

Під заголовком “Чому маленька паралімпійська українська збірна завдала такого великого удару” вийшла стаття про українських спортсменів, що дійсно показали нереальні результати на літніх Паралімпійських іграх-2020 та здобули 98 медалей різного гатунку, посівши 6 місце у загальному медальному заліку.

У статті паралімпійців України назвали дивом та слов’янським еквівалентом професійного бейсбольного клубу Окленду, що виступає в Головній лізі.

Там підкреслили, що українці здобули всього на 6 медалей менше за збірну США, що була більш численною. Адже з України на Олімпіаду прибуло 139 спортсменів, тоді як з Китаю, Великобританії, Росії та США — понад 200.

За словами Крейга Спенса, провідного представника Міжнародного паралімпійського комітету, Україна — це невелика країна, яка явно перевершує очікування.

У статті іноземні журналісти відзначили й Максима Крипака, що здобув сім медалей у плаванні — п’ять золотих, одну срібну та одну бронзову та став найкращим спортсменом Паралімпіади в Токіо.

Також у статті зазначили, що Україна була однією з шести країн-лідерів за кількістю медалей на дев’яти літніх та зимових Паралімпійських іграх поспіль. Спортивний успіх мають українські паралімпійці незважаючи на те, що вони вже не мають доступу до тренувальної бази для паралімпійців на Чорному морі через анексію Криму.

Україна вперше виступила на Паралімпійських іграх як незалежна країна в Атланті 1996 року, завоювавши лише сім медалей, що дорівнює загальній сумі Крипака в Токіо. Однак завдяки програмі Invasport українці з інвалідністю змогли відвідувати спортивні центри в кожній області, діти з інвалідністю отримали можливість відвідувати спортивні школи.

За словами прес-секретаря Бюро ООН з прав людини Марти Хуртадо, люди з інвалідністю в Україні, як правило, мають дуже обмежені перспективи. Прес-секретар вважає, що це результат обмеженої інфраструктури та негативних установок у суспільстві.

Козлова Альбіна

«КомментарііУА»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*