Незрячим харків’янам надають безкоштовну правову допомогу

1 12 19718 2. інвалідів

Незрячі харків’яни можуть звертатися по безкоштовну правову допомогу до Харківської громадської організації незрячих юристів.

Про це 10 червня повідомив голова організації Олег Лепетюк.

За його словами, останнім часом до них стало звертатися все більше харків’ян. Кількість консультацій, наданих організацією, зросла завдяки проекту «Захист прав доступна кожному», який проходив у Харкові з вересня 2012 по травень 2013 року. У рамках проекту також пройшли тренінги, семінари та круглі столи, в яких взяли участь юристи з усієї України.

Основними темами, яких торкнувся проект, стали порушення прав інвалідів при отриманні фінансових послуг, при перевезеннях у транспорті та отриманні повного доступу до інформації.

«Дуже багатьох інвалідів хвилює питання, де взяти інформацію про те, як захистити себе в суді, особливо при отриманні фінансових послуг, коли банки відмовляються давати кредити на житло, адже це дуже серйозна проблема. Тому наше основне завдання – допомогти таким людям», – повідомив Олег Лепетюк.

Як повідомив юрист проекту Ігор Шрамко, в 2013 році організація провела 600 консультацій. Також юристи організації борються за те, щоб офіційний сайт адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» став адаптованим для слабозорих людей.

Проект «Захист прав доступна кожному» проводився за підтримки Фонду сприяння демократії США в Україні.

Довідка. Харківська громадська організація незрячих юристів заснована в 1998 році. З 2000 року організація є колективним членом Спілки юристів України, а з 2002 – партнером Управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради у реалізації проекту «Створення інформаційно-правового центру інвалідів Харкова». У 2005 році в організації реалізували проект «Роз’яснення соціального законодавства та консультування інвалідів Харкова незрячими юристами».

Офіційний сайт Харківської міської ради, міського голови, виконавчого комітету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*