Представники різних відомств обговорили дотримання прав психічно хворих

1 27 741253 2. здоров'я

  1 27 741253 1

У Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відбувся круглий стіл на тему: «Застосування примусових заходів медичного характеру як різновиду державного примусу».

В його роботі взяли участь представники Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства юстиції України, Державної пенітенціарної служби України, Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, Київського міського центру судово-психіатричної експертизи, Асоціації психіатрів України, Всеукраїнської громадської організації інвалідів користувачів психіатричної допомоги «Юзер».

Учасники круглого столу обговорили проблемні питання застосування норм нового Кримінального процесуального кодексу України, який набрав чинності в кінці 2012 року. Жваву дискусію викликала доповідь директора Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України Ірини Пінчук, яка була присвячена труднощам взаємодії закладів охорони здоров’я із судом та підрозділами Міністерства внутрішніх справ України.

За словами Президента асоціації психіатрів України Семена Глузмана, ця зустріч та відкрита розмова із зазначеної тематики стали першим кроком до об’єднання зусиль різних відомств задля забезпечення дотримання прав психічно хворих.

По завершенню обговорення учасники круглого столу звернулися до органів виконавчої влади з рекомендаціями щодо вдосконалення порядку застосування примусових заходів медичного характеру.

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*