Олексій Журавко продовжує вивчати стан дотримання прав інвалідів в інтернатних установах

1 19 Zhuravko portrait 02122011 1 bez znachka 2. інвалідів

Представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів здійснили чергову поїздку до Київської області, де відвідали Білоцерківський психоневрологічний інтернат для жінок та Білоцерківський будинок-інтернат для дітей з фізичними та розумовими вадами.

У ході візитів вивчався стан дотримання прав інвалідів у діяльності інтернатних установ. Представники Олексія Журавка ознайомилися з діяльністю інтернатів, оглянули навчальні, житлові та адміністративні приміщення, медичні та фізкультурно-оздоровчі кабінети цих соціально-медичних установ, перевірили дотримання умов проживання та харчування підопічних. Загалом побаченим перевіряючі залишилися задоволені, і пересвідчилися, що колективи закладів роблять усе можливе для створення належних умов проживання дітей з вадами здоров’я та жінок-інвалідів.

За словами директора Білоцерківського дитячого будинку-інтернату А. Верещак, одним із проблемних питань закладів такого профілю, залишається відрахування і використання частини пенсійних коштів інвалідів їхніми законними представниками. Якщо людина з інвалідністю знаходиться на повному державному утриманні, було б доцільно всі кошти перераховувати на рахунок установи, в якій перебуває інвалід. Також вона запропонувала переглянути питання перерахунку коштів дітей, які не зможуть самостійно використати кошти з особистого рахунку.

У рамках поїздки також було здійснено візит до одного з найпотужніших виробників низьковольтної електротехнічної продукції для ліфтової та машинобудівної галузей – Білоцерківського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих, яким керує А. Савчук. 70 % виготовленої тут продукції експортується на ринки країн СНД.

Сьогодні на обслуговуванні підприємства перебуває близько 1500 інвалідів з порушенням зору, з них понад 600 осіб працевлаштовано. Для працівників на підприємстві є все необхідне для повноцінного життя: працює медичний заклад, їдальня, клуб, бібліотека, база відпочинку і гуртожитки. Забезпечується безкоштовне профілактичне лікування та безкоштовне харчування працівників зі шкідливими умовами праці.

Під час розмови трудовий колектив звернувся з проханням посприяти у вирішенні питання підтримки діяльності підприємств громадських організацій інвалідів, зокрема в частині отримання державних замовлень на виготовлену продукцію та своєчасного відшкодування сплаченого державі ПДВ.

Прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*