Територія Запорізької області стає доступнішою для людей з обмеженими можливостями

1 23 75385 2. доступності

  1 23 75385 1В облдержадміністрації відбулося засідання комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке провів начальник управління містобудування та архітектури ОДА Олександр Билим.

У засіданні комітету доступності взяли участь представники громадських організацій людей з обмеженими можливостями Запорізької області, волонтери проекту «Рівні можливості» та волонтери руху «Твори добро, Україно».

Учасники заходу підбили підсумки роботи комітету в 2013 році. Як повідомив Олександр Билим, протягом року забезпечено безперешкодний доступ інвалідів до 264 об’єктів соціального, житлового та громадського призначення відповідно до планів облаштування засобами безперешкодного доступу, затверджених кожною райдержадміністрацією та виконкомами міськрад міст обласного значення. Пандусами облаштовано 44,2 % об’єкти, поручнями та кнопками виклику – майже 15 %.

У ході засідання також обговорили план заходів з урегулювання звукових сигналів на світлофорах, які розташовані на території Запоріжжя, а також перспективи розробки проекту та будівництва пандусів на зупинці громадського транспорту «Анголенко» в Запоріжжі.

Начальник управління містобудування та архітектури ОДА повідомив, що спеціалісти починають формувати план заходів на наступний рік. У зв’язку з цим представники громадських організацій мають підготувати та подати свої пропозиції до 25 грудня, щоб вони були включені до плану роботи комітету доступності.

Управління у справах преси та інформації

Запорізька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*