18 медалей та 2 рекорди світу: паралімпійська збірна України посіла перше місце з кульової стрільби (ВІДЕО)

18 медалей та 2 рекорди світу: паралімпійська збірна України посіла перше місце з кульової стрільби (ВІДЕО). змагання, кульова стрільба, паралімпійська збірна, спортсмен, чемпіонат світу

18 медалей та 2 рекорди світу: паралімпійська збірна України посіла перше місце з кульової стрільби. змагання, кульова стрільба, паралімпійська збірна, спортсмен, чемпіонат світуПаралімпійська збірна з кульової стрільби. 5 канал

Українська паралімпійська збірна блискуче виступила на Чемпіонаті світу з кульової стрільби. У загальнокомандному заліку посіла перше місце серед 55 країн-конкурентів. Змагання тривали з 12 по 18 жовтня в австралійському Сіднеї. В аеропорту “Бориспіль” збірну зустрічали наші кореспонденти.

Завдяки нашим спортсменам 18 жовтня увесь світ слухав гімн України. Команда стала першою із понад півсотні країн-учасниць Чемпіонату світу з кульової стрільби в Сіднеї. 18 медалей – 9 золотих, 7 срібних та 2 бронзові – без високих нагород не залишився жоден спортсмен збірної. Позаду тиждень змагань і понад добу перельотів. І ось – на тріумфаторів уже чекають із квітами в Міжнародному аеропорту “Бориспіль”.

“Вони дуже професійно працюють, дуже. Потужні тренування – все є. І гордість є”, – наголошує тренер Євген Печенок.

Головні герої з’являються із невеликим запізненням, втомлені, проте щасливі. На рахунку України, окрім медалей, ще й два рекорди світу.

“Маленька команда українців, яка показала просто неймовірно феноменальний результат. Мені передзвонили із Міжнародного Паралімпійського комітету і назвали виступ 3 наших спортсменів історичним в історії стрільби в паралімпійському виді спорту”, – зауважив президент комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Серед історичних виступів – результат 20-річної Ірини Щетник. Вона – наймолодша в збірній і уже рекордсмен світу у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів.

“Перша думка – це я?! Якщо чесно, я і не відчуваю себе рекордсменом, просто так вийшло”, каже дівчина.

За скромним “так вийшло” – насправді стоїть тяжка і тривала робота, зізнається спортсменка. Перед чемпіонатом тренувалися по 6 годин на день. Результат – не забарився.

“Це, по-перше, шлях у майбутнє, це крок вперед, навіть декілька кроків, я вважаю. Адже кожен із нашої команди на це заслуговує”, – зазначила мультимедалістка чемпіонату світу з кульової стрільби Ірина Щетник.

“Нарешті нас будуть потроху починати боятися такі серйозні суперники як китайці, корейці, Іран, деякі європейські країни. Тобто ніхто від нас не очікував. І тепер вони будуть трішки обережніше, не так вальяжно себе вести на вогневому рубежі”, – вважає паралімпієць Олексій Денисюк.

Перемога – не привід розслаблятися, переконаний іще один рекордсмен – Олексій Денисюк. Хлопець уже налаштований на нові перемоги. Зокрема, у майбутній Паралімпіаді в Токіо у 2020-му році.

“Я вже зібраний, залишилось тільки дочекатися. У мене вже все готово, я готовий”, – переконує мультимедаліст.

“Атмосфера дуже хороша, дружня і всі налаштовані на роботу, тому що в спорті не можна спізнюватися, в спорті потрібно завжди йти вперед. Їм потрібно буде це повторити в Токіо, це складно”, – запевняє заслужений тренер України Ірина Виноградова.

У національній паралімпійській збірній з кульової стрільби – 9 спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, третина – пересуваються на візках. Команда вже має 7 ліцензій на участь в Паралімпійських іграх 2020. У планах – здобути ще дві, аби в Токіо в повному складі ще більш тріумфально представити Україну.

Олена Соловйова, Олексій Тищенко

“5 канал”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*