Українець на протезі візьме участь у 43-му Лондонському Марафоні (TCS London Marathon) 2023 року

Українець на протезі візьме участь у 43-му Лондонському Марафоні (TCS London Marathon) 2023 року. tcs london marathon, бф громадянин, роман кашпур, військовий, протез

23 квітня в Лондоні стартує один із найпрестижніших і наймасовіших забігів у світі – TCS London Marathon*. У щорічному марафонському забігу на 42,195 км беруть участь близько 40 000 атлетів (35 914 учасників завершили марафонську дистанцію у 2021).

Українець на протезі візьме участь у 43-му Лондонському Марафоні (TCS London Marathon) 2023 року. tcs london marathon, бф громадянин, роман кашпур, військовий, протезУ 2023 році Україну на Лондонському Марафоні представлятиме Роман Кашпур, діючий військовий на протезі, учасник та амбасадор Програми Кіборгів Благодійного фонду «Громадянин», волонтер, переможець всеукраїнських змагань проекту «Ігри Героїв» 2021 року у категоріях: підтягування, поштовх гирі довгим циклом та кросфіт, рекордсмен України у номінації «Тяга літака АН-26 (16 тон) людиною з інвалідністю».

Саме з цього рекорду Роман почав свій мотиваційний шлях для важкопоранених бійців.

Участь в Марафоні – це ще одна можливість на власному прикладі показати, що ампутація – не вирок, протез – не обмеження, а інвалідність – це лише запис на папері, котрий ні в чому не обмежує.

Роман Кашпур: «Ставши вперше на протез і зробивши перші кроки, я зрозумів, що не все так погано, а протез це хоч і «штучна» кінцівка, але і з нею можна повноцінно жити і не просто ходити – а бігати!

Чому мотивувати людей для мене важливо? Тому що це приносить задоволення моїй душі і доповнює мій життєвий ритм, а головне я, як ніхто знаю просту аксіому: краща мотивація – це та, котру показує людина, котра вже опинилась в непростій ситуації. Вчинком!

Пробігти Лондонський Марафон – мій наступний челендж, щоб максимально привернути увагу до питань допомоги пораненим, які втратили кінцівки, залучити додаткові кошти на найсучасніше протезування і програми реабілітації та соціальної підтримки людей з ампутаціями та важкими травмами».

Українець на протезі візьме участь у 43-му Лондонському Марафоні (TCS London Marathon) 2023 року. tcs london marathon, бф громадянин, роман кашпур, військовий, протез

Донатити на КІБОРГІВ https://ctzn24.com/

________________________________________

* Лондонський Марафон має платиновий статус Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (World Athletics Elite Platinum Label Race), є одним з організаторів і найстаріших членів Асоціації міжнародних марафонів (AIMS).

За значимістю Лондонський марафон перебуває на рівні з чемпіонатом світу з огляду на те, що склад учасників включає найшвидших марафонців у світі.

Рекорд Лондонського марафону: 2:02:37 Еліуд Кіпчоге (Eliud Kipchoge), Кенія, 2019 рік.

Перший марафон у Лондоні відбувся 1981 року. У 2005 році Лондонський Марафон вийшов зі складу AIMS і організував лігу з шести марафонів Abbot World Marathon Majors, до якої входять марафони в Бостоні (Boston Marathon), Берліні (BMW Berlin Marathon), Чикаго (Bank of America Chicago Marathon), Нью-Йорку (TCS New York City Marathon), Токіо (Tokyo Marathon).

Траса Лондонського марафону починається у східній півкулі Землі в Грінвічському парку (Greenwich Park), проходить вулицями Лондона по обох берегах Темзи (Thames), яку перетинає по Тауерському мосту (Tower Bridge) та закінчується у західній півкулі на вулиці Мелл (The Mall), яка пов’язує Букінгемський палац (Buckingham Palace) з Трафальгарською площею (Trafalgar Square). Ліміт часу для марафонської дистанції – 8 годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*