Паралімпієць Роман Павлик: Стрибок до паралімпійського п’єдесталу (ВІДЕО)

1 19 thumbnail-20120918141620n. роман павлик

Він повірив у себе і показав родині, друзям та усьому світові, на що спроможний.

Цей стрибок вивів 28-річного Романа Павлика з села Сокільники на Львівщині на п’єдестал Паралімпійських ігор у Лондоні. Ціна цього успіху – понад десять років тренувань. Роман щоденно гартував спортивні результати, а спорт лікував його тіло та формував характер.

«Найважчі медалі з Олімпіади в Лондоні. Вони важать по 400 грамів кожна. А пекінські маленькі і легші», – каже спортсмен Роман Павлик.

З Лондона Роман Павлик привіз чотири нагороди. Два золота здобув у стрибках у довжину та бігові на двісті метрів. На дистанціях у сто та чотириста метрів був третім. З минулої Паралімпіади в Пекіні хлопець теж привіз медалі – два золота і срібло. А ще у спортсмена – десятки нагород із чемпіонатів України, Європи та світу. Сім років тому про такі успіхи він і не мріяв. Юнак опанував фах кондитера і тоді постав вибір – робота або спорт.

«Казали, може, вже дійсно училище закінчив, пішов би професією здобувати хліб. Він був проти, казав, ні, давайте ще той рік побігаю, подивлюся, як далі піде», – говорить сестра Марія Фігура.

Власний вибір додав Романові Павлику наполегливості. З 2005 він у паралімпійській збірній України, а вже через рік хлопець привіз чотири нагороди з Чемпіонату Європи в Голландії. Він здійснив подвиг, каже тренер Олександр Якубовський. Адже із захворюваннями опорно-рухового апарату, вадами слуху та мови успіхом була б навіть реабілітація до повноцінного життя, а не спортивні рекорди.

«Дуже працьовитий хлопець, дуже спокійний і пунктуальний, він не пропускає жодного тренування», – каже тренер Олександр Якубовський.

Завдяки спорту Роман Павлик об’їздив Україну та побував у десятках країн. Тепер він закінчує університет і планує тренувати дітей. Та головне – відчуває себе здоровим і впевненим у житті.

«Усі були проти, а я був за, я хотів цього, я досягнув, я не мріяв про олімпіаду, а мріяв про маленькі змагання. Спорт допомагає мені, щоб я був здоровим, і ще більше вірити в себе», – говорить спортсмен Роман Павлик.

Нині Роман Павлик відпочиває після виснажливих змагань. Він планує одружитись і мріє про власне житло. Адже мешкає в будинку, де живуть ще восьмеро родичів. Вже незадовго Роман знову повернеться до тренувань, які відкрили йому двері до успіху та повноцінного життя.

Іван Кривий

«ФАКТИ», ICTV

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*