Піклування про дітей-інвалідів

1 21 54643 1. дітей-інвалідів, реабілітації

17 лютого голова Долинської районної державної адміністрації Сергій Плотніков провів нараду з відповідальними працівниками з питань організації роботи реабілітаційного центру для дітей-інвалідів.

Під час зустрічі розглянуто питання соціального захисту дітей-інвалідів в районі, обговорено пропозиції щодо можливості реабілітації найменш захищеної та найбільш вразливої категорії громадян в районі, щодо створення та покращення належних умов для розвитку таких дітей в сім’ях, а також збільшення підтримки зі сторони влади, що є важливим на виконання соціальних ініціатив Президента України. У ході наради обговорено проект Програми реабілітації дітей-інвалідів в районі та заходи з її реалізації, заслухано зауваження та пропозиції, проведено відповідні роз’яснення. Відповідальним працівникам дано відповідні доручення та встановлено терміни їх виконання.

«Розвиток дітей-інвалідів значною мірою залежить від задоволення їх потреб іншими людьми, що складає багатогранний процес соціальної реабілітації. Реабілітаційні заходи стосовно дітей з обмеженими можливостями є надзвичайно важливими для максимального розвитку їх природних здібностей, що в подальшому дасть змогу їм своєчасно та найбільш повно інтегруватися в суспільство. Тому створення сфери соціально-побутової реабілітації дітей-інвалідів в районі для забезпечення прав кожної дитини-інваліда, належної підтримки та соціальної допомоги зі сторони держави, покращення умов проживання та розвитку зазначеної категорії громадян є надзвичайно важливим на виконання завдань і доручень Президента України», – зазначив під час наради Сергій Плотніков.

У нараді взяли участь заступник голови, керівник апарату районної державної адміністрації Михайло Данилюк, Катерина Олійник, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Долинська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*