Випущено екзоскелет, який покликаний допомогти ходити людям з обмеженою рухливістю (ВІДЕО)

1 05 6 suitx-exoskeleton-jt 2. phoenix, екзоскелет

Компанія suitX після декількох років розробки випустила свій перший екзоскелет, який отримав назву Phoenix. Він покликаний допомогти людям з обмеженою рухливістю, з його допомогою такі люди знову зможуть ходити.

Детальніше…Додати коментар (0)

Громадська активістка Маріза Шонфельд ван дер Лінде: «Здорові люди кажуть, що вчаться в нас по-новому відкрити для себе сенс життя»

1 05 5 volkskrant.nl1 2. маріза шонфельд ван дер лінде

Дивишся на неї і думаєш: «Неможливе можливо». На спеціальному візку, повністю залежна від апарата для дихання, голландка Маріза Шонфельд ван дер Лінде подорожує світом, щоб допомагати орфанним хворим. У восьмирічному віці їй діагностували рідкісну недугу — хворобу Помпе. На дівчинку чекала повільна й тяжка смерть: ліків не існувало, а вроджена відсутність одного з життєво необхідних ферментів в організмі спричиняла невідворотне…

Детальніше…Додати коментар (0)

Полтавське протезно-ортопедичне підприємство рятує людей тисячами, проте не з допомогою кришечок

1 05 4 6d66762b00f3f51fdcc4b443f9d91c-bigimg 1 2. протези

У Полтавському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві розповіли про протези з кришечок, виготовлення штучних кінцівок для бійців АТО, а також як отримати дитині коректор постави.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Візок — не мій вибір, але моя реальність, в якій можна повноцінно жити і перемагати»

1 05 3 1454505034 radush3 1 2. оксана радушинська

Оксана Радушинська — відома в Україні журналістка, письменниця, лауреатка багатьох творчих конкурсів, волонтер. І все це — попри інвалідний візок… Як вдається їй досягати перемог у професії, творчості, житті? Про це і говоримо з чарівною, тендітною, але водночас сильною пані Оксаною.

Детальніше…Додати коментар (0)

Реабилитация в торговом центре

1 05 2 Куцый-1 2. аутизмом

В Киеве открылся Центр реальной инклюзии «Эрудит», в котором с особенными детьми занимаются по методике реальной инклюзии для социальной адаптации (РИСА). Она разработана на базе диагностическо-лечебного центра Института «Шалват гаХаим» в Израиле. Соавтор методики, Геннадий Куцый, психолог из Израиля, рассказал нам о данном подходе.

Детальніше…Додати коментар (0)

Потреби осіб з інвалідністю у санаторно-курортному лікуванні буде максимально враховано. Юрій Шпарага

1 25 3 4521125 2. інвалідністю, інвалідів

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА пояснив сутність змін, внесених до Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.

Детальніше…Додати коментар (0)