Порошенко схвалив надання відстрочки від мобілізації батькам дітей-інвалідів

1 12 8 7 2234 8 2. дітей-інвалідів

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 339-VIII “ПРО внесення зміни до статті 23 закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо посилення захисту прав дітей-інвалідів”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Утвержден порядок возврата и списания технических средств реабилитации

1 23 6 1259852835136180b 2. средств реабилитации, інваліда

Минсоцполитики приказом от 18 февраля 2015 года № 18 утвердило Порядок возврата и списания технических и других средств реабилитации. Документ определяет процедуру возврата выданных безвозмездно технических и других средств реабилитации, срок эксплуатации которых не истек, членами семьи инвалида, ребенка-инвалида или другого лица в случае смерти инвалида, ребенка-инвалида или другого лица…

Детальніше…Додати коментар (0)

Инвалидам подарят выданные им в пользование автомобили после 10 лет эксплуатации

1 12 6 Copy-of-1 0726clgqvrfpik 2. инвалидов

Кабинет Министров предлагает Верховной Раде одобрить возможность бесплатной передачи в собственность инвалидов, законных представителей недееспособных инвалидов или детей-инвалидов автомобилей по истечению 10 лет срока эксплуатации, выданных им бесплатно или на льготных условиях в пользование, в том числе признанных гуманитарной помощью.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Голобах відкрито дитячий рекреаційний центр «Диво»

1 12 5 1431003176 66294 1 2. особливими потребами

Ковельський район. 6 травня, в урочистій атмосфері, відбулося відкриття дитячого рекреаційного центру «Диво» при Свято-Георгіївській церкві УПЦ смт Голоби.

На його відкриття завітали голова райдержадміністрації Віктор Козак, помічник народного депутата України Степана Івахіва Павло Самолюк, Голобський селищний голова Сергій Гарбарук…

Детальніше…Додати коментар (0)

Український активіст руху інвалідів Микола Подрезан у Пекіні: поради від досвідченого мандрівника

1 12 4 cbe5f843bf704c1086546e4ec14edb04 2. микола подрезан, інвалідів

Громадський активіст руху інвалідів та мандрівник Микола Подрезан у рамках проекту «Планета земля – погляд з інвалідного візка», відвідав Пекін. Китай для нього – це 50-та країна та 41-а на візку, а ще 24-й етап цього всесвітнього проекту, під час якого мандрівник вивчає досвід адаптації пам’яток культури та інфраструктури різних країн, для того, щоб впроваджувати зібраний досвід для покращення життя інвалідів в Україні та полегшення…

Детальніше…Додати коментар (0)

Олена Чорнобривенко: «Наші заходи спрямовані на побудову інклюзивного середовища, де зручно всім»

1 12 3 YLkbgyEbe1o 1 2. особливими потребами, реабілітація, інвалідністю, інклюзивного середовища

Вінниця. Людям із особливими потребами доводиться долати немало труднощів, пов’язаних із інтеграцією в суспільство. Причому проблеми виникають різнопланові. Для комфортного життя відповідні умови не створені навіть у найбільших містах, не кажучи вже про невеликі містечка й села. До того ж людям з особливими потребами доводиться долати багато соціальних бар’єрів, які заважають брати активну участь у суспільному житті.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Миколаєві впроваджують інклюзивну освіту

1 12 2 IMG 0782 2. інклюзивної освіти

У Миколаєві 672 дитини з особливими потребами виховується і навчається в звичайних навчальних закладах. Цю цифру озвучила начальник міського управління освіти Ганна Деркач в ході круглого столу на тему «Взаємодія державних структур, батьків і громадськості щодо вирішення питань інклюзивної освіти в місті».

Детальніше…Додати коментар (0)