В Мариуполе инвалиды-колясочники наконец дождались собственного пляжа

1 16 5266 0 2. пляж

В СМИ уже неоднократно сообщалось о том, что мариупольские инвалиды-колясочники просят городские власти обустроить участок пляжа, чтобы он был для них доступен.

«Наконец-то мы этого дождались, сейчас идет обустройство такого участка пляжа возле кафе «Санта Барбара». Открытие пляжа для инвалидов-колясочников запланировано на 10 июня»…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ник Вуйчич: «Мы с папой придумали настенный держатель для зубной щетки. Я мог чистить зубы, раскачиваясь в стороны»

1 14 965242 1 2. ник вуйчич, инвалидном кресле

Нику Вуйчичу 30 лет. Он появился на свет без рук и без ног, но благодаря собственному упрямству и мужеству, а также любви близких нашел свое место в жизни. Он не только не стал обузой для членов своей семьи, но преуспел в жизни и помогает другим обрести веру и надежду. «ФАКТЫ» предлагают своим читателям главы из книги Вуйчича «Жизнь без границ».

Детальніше…Додати коментар (1)

Президент создал рабочую группу для поддержки лиц с особыми потребностями

1 15 A 077 2. особыми потребностями

Президент Украины распоряжением от 7 мая 2013 года № 176/2013-рп создал рабочую группу по вопросам разработки концепции государственной поддержки и обеспечения всестороннего развития лиц с особыми потребностями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кабмін пропонує збільшити допомогу по догляду за дітьми-інвалідами підгрупи А

1 07 5 24 2. дітей

Уряд схвалив законопроект, яким пропонується збільшити надбавку на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А з 50% до 75% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики Оксана Полякова. За її словами, відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів у понеділок, 13 травня.

Детальніше…Додати коментар (1)

Мінсоцполітики планує працевлаштувати не менше 40% інвалідів

1 15 IS188-031 S. інвалідів

Міністр соціальної політики (Мінсоцполітики) Наталія Королевська вимагає працевлаштувати не менше 40% інвалідів, які перебувають на обліку працевлаштування. Про це вона заявила під час селекторної наради.

Детальніше…Додати коментар (0)

Врятуйте пресу від «незрячих»

1 15 crop upscale q85 1 2. вадами зору, незрячі, сліпих, шрифтом брайля, інвалідів

Для людей з вадами зору, як і для інвалідів інших нозологій, у нашій державі є певні преференції: вони мають пільги, користуються соціальними послугами, отримують, нехай невеликі, та все ж таки пенсії і дотації. Проте щоб розвиватися й пізнавати світ, життєво необхідне значення для сліпої людини має інформація, яку вона здобуває за допомогою брайлівської та озвученої літератури.

Детальніше…Додати коментар (1)