Інвалідам не вистачає підприємств для проходження практики

1 21 IS188-031 S. а.корнієнко, навчання, реабілітації, інвалідністю, інвалідів

У Всеукраїнській громадській організації інвалідів «Гармонія» наголошують на потребі створення проміжних підприємств, де люди з інвалідністю могли б отримати досвід роботи після навчання у центрах професійної реабілітації.

Детальніше…Додати коментар (2)

На Прикарпатті відкрили районний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

1 21 18011 2. михайло вишиванюк, реабілітації

В Обертині Тлумацького району у капітально відремонтованому приміщенні, 1931 року будівництва, відкрили районний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

На багатолюдних урочистостях, де гостей з району і області зустрічали з короваєм з медом, дідухами і голосною колядою, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк наголосив:

Детальніше…Додати коментар (0)

Забезпечити санаторно-курортне лікування інвалідів та ветеранів допомагає урядова телефонна “гаряча лінія”

1 21 471971 2. урядового контактного центру, инвалид, санаторно-курортне лікування

Особливе місце у системних заходах уряду щодо підвищення рівня соціального захисту інвалідів, ветеранів війни, інших категорій громадян належить питанню забезпечення їх санаторно-курортними путівками безоплатно, за рахунок коштів державного бюджету.

Детальніше…Додати коментар (0)

Хворий на ДЦП черкащанин став на ноги завдяки собаці-поводирю (ВІДЕО)

1 21 74153. дцп

Дружба, яка зцілює. Хворий на ДЦП Роман Огілько вперше почав ходити у 18 років завдяки прогулянкам із чотирилапим другом. Його пес Кася – один із перших в Україні та єдиний у Черкасах собака-поводир для хворих на дитячий церебральний параліч. Завдяки собаці хлопець втілив у життя одразу декілька колись недосяжних мрій.

Детальніше…Додати коментар (0)

У 2013 році діти з вадами розвитку зможуть навчатися у звичайних школах

1 21 osvita123 2. вадами розвитку, дітей-інвалідів, навчання, особливими потребами

Ставлення до інклюзивної освіти, яка передбачає навчання дітей з вадами розвитку у звичайних учнівських колективах, є далеко не однозначним. Це стосується не тільки дискусій у колі медичних спеціалістів. Мова йде про педагогічні колективи, батьків, та й, зрештою, самих учнів. Втім саме з останньою категорією домовитись найлегше. Натомість з іншими сторонами потрібно ще працювати і працювати.

Детальніше…Додати коментар (0)

Днепропетровские дети-инвалиды отправятся в интерактивный круиз

1 21 1358519000 avramenko 2. умственными, физическими

Благотворительный фонд «Поколение Современных» запускает новую интерактивно-развивающую программу для детей с умственными и физическими недостатками. Об этом сообщила глава правления благотворительного фонда «Поколение Современных» Ольга Авраменко на пресс-конференции в медиа центре «Днепр Пост».

Детальніше…Додати коментар (0)

Свічки, виготовлені вихованцями центру «Дорога життя», купують європейці

1 21 21 2. дорога життя, марія купар

Уже впродовж кількох років у медико-соціальному реабілітаційному центрі «Дорога життя» в рамках програми соціально-трудової реабілітації вихованці центру на окремих заняттях займаються виготовленням свічок.

Детальніше…Додати коментар (0)