Соціальне становище людей з обмеженими можливостями в Німеччині

1 07 5 100 2. обмеженими можливостями, реабілітації, інвалідів

Сьогодні на сторінках «БВ» спілкуємось із Матіасом Райшем, соціальним працівником з Мюнсеру, що в Німеччині.

– Як німецьке суспільство ставиться до людей з обмеженими можливостями? В Україні іноді складається враження, що взагалі немає інвалідів. Про їх проблеми говорять рідко.

Детальніше…Додати коментар (0)

Особенный ребенок. Как вести себя папе

1 07 4 shutterstock 116762320 2. ребенок

Как правило, болезнь приходит внезапно и застает родителей врасплох. Большинство из них оказываются неподготовленными к рождению ребенка с нарушениями развития. Шок, испуг, растерянность, отчаяние – те эмоции, которые испытывают родители особенного малыша, узнав о его диагнозе. И всегда это большое испытание для супругов, проверка на прочность их отношений.

Детальніше…Додати коментар (0)

Ровенский «Погляд»: Елена Корсун о своем Фонде, особенных детях и борьбе за преодоление аутизма

1 07 3 Корсун-Лена 2. аутичных

Елена Корсун организовала в Ровно БФ взаимопомощи и защиты детей с аутизмом «Погляд», чтобы помогать таким же особенным детям, как и ее сын. Она мама, психолог и просто хороший человек. Она потеряла сына, но не потеряла веру в лучшее будущее для детей с аутизмом.

Детальніше…Додати коментар (0)

За рівні можливості виступають громадські організації інвалідів

1 07 1 4032b50d18bcb426842319d5135227cb M 2. інвалідів

Місію громадських організацій інвалідів, принципи врядування, стиль і стандарти ефективного керівництва обговорили днями в Черкасах під час засідання круглого столу. Ініціаторами зустрічі стали обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів та всеукраїнська громадська організація інвалідів «Рух за рівні можливості».

Детальніше…Додати коментар (0)

Спільними зусиллями вирішуємо питання зайнятості інвалідів

1 07 1 PM425image002 2. мсек, інвалідністю, інвалідів

В Україні, як і в усьому світі, проблема інтеграції інвалідів у суспільство є однією з найактуальніших соціальних проблем. Часто людина з інвалідністю потерпає від матеріальних нестатків, а в багатьох випадках також і від усвідомлення власної нереалізованості та соціальної незатребуваності в суспільстві. У таких умовах все більше інвалідів намагаються змінити своє життя шляхом пошуку підходящої роботи.

Детальніше…Додати коментар (0)