У Луцьку відбулися перегони на візках і хендбайках

1 26 1 top-photo 2. змагання

З нагоди 930-річчя Луцька та Дня прапора провели відкриті змагання на хендбайках і колясках в центрі міста.

23 серпня центр міста, а саме проспект Волі, перекрили для того, щоб провести відкриті змагання з перегонів на хендбайках і колясках серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату.

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди с аутистическими чертами более креативны

1 25 8 010 2. аутистических черт

Между аутистическими проявлениями и творческим мышлением есть связь. Это доказали психологи из Университета Восточной Англии и шотландского Университета Стирлинга.

Они провели исследование, в котором продемонстрировали, что люди с большим количеством аутистических черт способны генерировать нестандартные идеи.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Женеве обсудили доклад Украины о выполнении Конвенции по правам инвалидов

1 25 7 000110. инвалидов

В Женеве члены Комитета ООН по правам инвалидов обсудили первый доклад Украины о выполнении соответствующей Конвенции. Эксперты приветствовали принятие в 2012 году Национального плана действий по осуществлению Конвенции о правах инвалидов. В то же время, по их мнению, определение инвалидности, принятое в стране, устарело и носит исключительно медицинский и дискриминационный характер.

Детальніше…Додати коментар (0)

Батьки не мають інформації про догляд за дітьми з інвалідністю

1 11 3 invalid 3. інвалідністю

Діти з інвалідністю не можуть навчатися в загальноосвітніх навчальних закладах, а батьки не мають навичок догляду за такими дітьми.

Як зазначено в альтернативній доповіді омбудсмана про стан виконання Конвенції ООН про права інвалідів, держава не приділяє належної уваги навчанню батьків дітей з інвалідністю…

Детальніше…Додати коментар (0)

Почему наше общество не принимает людей с особенностями

1 25 5 file19250662 0d51e491bd6655f0ae 1 2. аутизмом, особенностями развития

Специфическое отношение ко всем, кто отличается, – постсоветский синдром, окружающие не знают, как себя вести с такими людьми, и поэтому боятся их.

Скандальный инцидент с младшей сестрой модели Натальи Водяновой всколыхнул все мировое сообщество. Девушку, у которой в детстве диагностировали аутизм и церебральный…

Детальніше…Додати коментар (0)

Підготовка бійців до протезування триває від трьох до шести місяців – Тарасова

1 25 4 49545 2. протезування

Підготовка до протезування бійців, які втратили частину кінцівки внаслідок бойових дій, триває від трьох до шести місяців.

Про це 21 серпня, в ефірі “5 каналу” під час марафону “Україна понад усе” повідомила начальник відділу соціальної адаптації учасників АТО Олександра Тарасова.

Детальніше…Додати коментар (0)

«На видання для незрячих в Україні закривають очі»

1 25 3 1362769 1388307 2 2. дейзі, незрячих, шрифтом брайля, інвалідів

Сотні волонтерів з усієї України долучились до створення першої інтернет-бібліотеки для незрячих людей. ZAXID.NET поговорив з ініціатором створення «Першої української дейзі-бібліотеки», головою Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ», інвалідом I групи по зору Оксаною Потимко.

Детальніше…Додати коментар (0)

В райдержадміністрації проведено відео конференцію в рамках міжнародного проекту «Для надії завтра»

1 25 2 p1000020s 1 2. реабілітації, інвалідністю, інвалідів

В Кременецькій райдержадміністрації проведено відео конференцію в рамках міжнародного проекту «Для надії завтра». Від української сторони у ній взяли участь представники райдержадміністрації та районної ради, громадських організацій, які займаються питаннями щодо роботи з людьми, які мають обмежені фізичні можливості.

Детальніше…Додати коментар (0)