Представник тернопільського «Інваспорту» Андрій Андріїшин привіз із Чемпіонату України три медалі

1 09 lyzhi 2Дві золотих і одну срібну нагороду здобув тернопільський спортсмен, Майстер спорту міжнародного класу Андрій Андріїшин на Чемпіонаті України з лижних гонок серед спортсменів з вадами слуху та мови. Такі змагання з 2 до 6 квітня проходили в селі Яворів Турківського району Львівської області на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Гордість країни: аварія прикувала її до ліжка, але заради дітей вона стала чемпіонкою з плавання

1 08 7 1362650426537 2. наталя прологаєва

Фонд Віктора Пінчука разом зі всеукраїнською газетою «Факти» і телеканалом СТБ організовує десяту щорічну премію «Гордість країни». Її отримують звичайні люди, чиї життя є взірцем мужності, самовідданості й життєлюбства. Їхні прості вчинки потрібні Україні.

Детальніше…Додати коментар (0)

16-річна Дарина Безкоста, попри важку форму ДЦП, урятувала життя хворому хлопчику

1 08 blago3 1 2. безкоста

16-річна художниця Даша Безкоста із Сум, страждаюча важкою формою ДЦП, допомогла хворій дитині. Дівчина прикута до інвалідного візка, однак слабке тіло не означає слабкого духу. Дарина Безкоста знайшла у собі сили та мужність, аби врятувати інше маленьке життя.

Детальніше…Додати коментар (0)

Людмила Шукрута: «Наші діти – особливі. Тому і уваги потребують – особливої»

1 08 центр-соцреабілітації 2. дітей-інвалідів, обмеженими можливостями, особливими потребами, реабілітації

Гострою та відвертою вийшла розмова між громадськими організаціями, які опікуються проблемами людей з обмеженими можливостями та представниками влади, зокрема фахівцями департаментів освіти та культури облдержадміністрації. Говорили про інклюзивну освіту та реалізацію прав людей із інвалідністю на Кіровоградщині.

Детальніше…Додати коментар (0)

За танці на візках рівняни привезли кубок світу

1 08 Sivaki 2Подружжя Івана і Надії Сіваків, а також Наталія Колесова та Ігор Товстий стали володарями кубків світу зі спортивних танців на візках. Із Нідерландів, де відбувалися змагання, вони повернулися переможцями. Кубок світу зібрав майже півтори сотні учасників із 21 країни світу. Українські спортсмени завоювали 5 комплектів золотих нагород, при чому 3 із них у представників Рівненщини.

Детальніше…Додати коментар (0)

Для дітей із порушеннями слуху – комплексна система реабілітації

1 08 4674. реабілітації, слуху

Нині на Рівненщині можна діагностувати вади слуху вже на четвертий день життя немовляти. Це стало можливим завдяки сучасному обладнанню, яке віднедавна функціонує у нововідкритому обласному перинатальному центрі. А своєчасне виявлення порушень є запорукою ефективної реабілітації, констатують медики.

Детальніше…Додати коментар (0)

Міська влада підтримає інвалідів, які займаються підприємницькою діяльністю

1 08 yak-vstanoviti-kiosk. інвалідів

Департамент промисловості та розвитку підприємництва підтримав ініціативу встановлення пільг на сплату пайового внеску для інвалідів, що здійснюють підприємницьку діяльність в тимчасових спорудах. Відповідну знижку пропишуть при затвердженні Порядку розміщення тимчасових споруд на території м. Києва.

Детальніше…Додати коментар (0)