У Луцьку незряча і нечуюча пенсіонерка в’яже зимові рукавички для бійців АТО (ВІДЕО)

1 10 6 Рукавиці-бійцям-АТО-Кадр-6139 2. в'яже

Лучанка Валентина Мазурик не бачить і не чує, а в’яже рукавиці нашим воїнам, її чоловік Петро Дячук, теж незрячий і без однієї руки, допомагає і зустрічається з доброчинцями, які приносять нитки. Їх син, маючи 2-у групу інвалідності, другий рік захищає Україну на сході. Інші склали б руки і нарікали б на долю, а ці люди зігрівають наших бійців. І не лише великою любов’ю, а й теплими рукавичками.

Детальніше…Додати коментар (0)

Львівська залізниця запланувала покращити умови для доступу інвалідів до 18 вокзалів та станцій

1 10 5 714253891114 2. інвалідністю, інвалідів

У наступному році залізничники Львівської магістралі продовжуватимуть працювати над створенням належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури. Згідно з галузевою та урядовою програмами, заходи планують втілити на території 18 вокзалів та станцій в усіх семи областях західної України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Не нужно делить общество (ВИДЕО)

1 10 4 1449590673-17 4. инвалидность

Не нужно делить общество. 8 декабря с таким призывом к мариупольским СМИ обратились люди с инвалидностью. Причиной стали материалы, размещенные на новостных сайтах и некоторых телеканалах по случаю проведения международного дня инвалидов. Некоторые вызывают жалось, а некоторые — просто обижают, говорят инициаторы пресс-конференции.

Детальніше…Додати коментар (0)

Вінниччина продовжує працювати в напрямку поліпшення умов для людей з обмеженими можливостями

1 10 3 3 2 2. обмеженими можливостями, інвалідністю

8 грудня Вінницька громадська організація «Відкриті серця» в рамках обласної програми «Тренінговий центр самостійного проживання для людей з інвалідністю у громаді» ініціювала «круглий стіл» під назвою «Створення інклюзивного суспільства – запорука прав людей з інвалідністю». Захід присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю проходив у стінах філії Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки…

Детальніше…Додати коментар (0)

На Черкащині дітям з особливими потребами забезпечують здобуття інклюзивної освіти

1 10 2 1005 2. особливими потребами

Нині в нашому регіоні обліковується 2 217 дітей-інвалідів та 3 811 дітей з обмеженими можливостями, які потребують корекційного навчання. Саме інклюзивна освіта, над розвитком якої на Черкащині постійно працюють, забезпечує доступ до освіти дітей з особливими потребами у загальноосвітніх школах. Вона здійснюється за рахунок застосування методів навчання, що враховують індивідуальні особливості таких дітей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Тернопільське підприємство «Надія» дає надію

1 10 1 Надія-640 1 2. інвалідів

Ще з 2009 року Тернопільська обласна служба зайнятості тісно співпрацює з підприємством «Надія», що в Тернополі. Його засновником є міська громадська організація соціального захисту і реабілітації інвалідів «Вікторія». Підприємство спеціалізується на пошитті спецодягу та постільних приналежностей. Середньооблікова чисельність працюючих інвалідів становить тут 50 відсотків.

Детальніше…Додати коментар (0)