Вінниччина стає доступнішою для осіб з інвалідністю

1 09 1 0 1 2. доступність, інвалідністю

Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» презентувала новий проект «Доступність для всіх», який реалізовується за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Детальніше…Додати коментар (0)

Фільм про українську художницю переміг на кінофестивалі в Америці (ВІДЕО)

1 08 8 524394175 2. художницю

Сімнадцятирічна Даша Безкоста – українська художниця, яка творить свої картини у незвичний спосіб – вона малює їх ногами!

Документальний фільм про українську художницю, хвору на ДЦП, переміг у кінофестивалі у США. Стрічку відзняла український режисер Наталія Бабенко. Назва фільму «Народження митця».

Детальніше…Додати коментар (0)

В Ужгороді мама особливої дитини долучає людей до боротьби з дискримінацією

1 08 7 zhinky z ditmy vse aktyvnishe komunikuyut z larysoyu ta yiyi donechkoyu. larysa voyevodina - poseredyni 1 2. дцп

Боротьбу з людським невіглаством, а подекуди і нахабством розпочала ужгородка Лариса Воєводіна. Вона — мама п’ятирічної дівчинки з діагнозом ДЦП.

Жінка – одна з небагатьох, хто вголос говорить про проблему несприйняття суспільством особливих дітей. Щодня публікує свої спостереження та думки у соціальних мережах, описує реальні…

Детальніше…Додати коментар (0)

На Вінниччині батьки дітей-інвалідів бояться відстоювати власні права

1 08 6 6548d55a1cd40888cef49ddbdb386585 L 1 2. інвалідів

На території Вінницької області проживає 6 781 дитина із психологічними та фізичними проблемами. Саме таку цифру дітей-інвалідів в області було зареєстровано станом на перше січня 2016 року. Про це повідомила директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Столяр.

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи має право дитина з вадами опорно-рухового апарату на безкоштовне ортопедичне взуття?

1 08 5 image 2. забезпечення

Роз’яснення надає начальник відділу соціальних гарантій управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Наталія Павлюкова.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Львівщині запрацюють центри денного перебування для дітей-інвалідів – партнерство влади та громадськості

1 08 4 13898576 518109098384291 1222040587 o 2. особливими потребами

Восени цього року, з ініціативи громадських організацій, що займаються дітьми з особливими потребами та підтримки голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, на території області запрацює мережа освітньо-соціально-культурних центрів для дітей з особливими потребами. Це буде перший в Україні пілотний проект денного перебування для дітей-інвалідів, створений у співпраці влади та громадськості.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Одессе работает служба такси для инвалидов

1 08 3 1470296618 bezyimyannyiy293 1 2. инвалидов

Предприятие объединения граждан «Инватех» оказывает услугу «Инватакси» по бесплатной перевозке инвалидов в рамках городской программы «Равенство».

Об этом в ходе пресс-конференции в пресс-центре «Odessit.UA» заявила директор департамента труда и социальной политики Одесского горсовета Елена Китайская.

Детальніше…Додати коментар (1)

В Киеве будут готовить тьюторов

1 08 2 курс-тьюторов 2. тьюторов

26–28 августа сообщество особенных семей «Мы вместе» проведет тренинг по подготовке тьюторов для работы с детьми с особыми потребностями в школьных и дошкольных учреждениях.

Подобный тренинг с привлечением специалистов из Израиля организация уже проводила в июле. Учитывая его актуальность и многочисленные просьбы, мероприятие состоится снова.

Детальніше…Додати коментар (0)