Інваліди-візочники – не екстремали: їм потрібне безбар’єрне місто

1 18 dsc0171 2. візочників, маломобільних, пандуси, інвалідів

Пандуси – тобто похилі заїзди до приміщень, будують на Буковині не люди, що знають, як це робити, а ті, хто вміє відмивати бюджетні кошти. Принаймні, таке враження склалося після того, як побувала на круглому столі маломобільних груп населення з фізичними обмеженнями, а простіше – інвалідів-візочників – на тему «Доступність міста Чернівці».

Детальніше…Додати коментар (0)

Обдаровані студенти з числа інвалідів отримують академічну стипендію Кабінету Міністрів України

1 07 5 24 2. інвалідів

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 14.10.2013 № 1427 обдарованим студентам з числа інвалідів на 2013/2014 навчальний рік призначено академічні стипендії Кабінету Міністрів України.

Детальніше…Додати коментар (0)

У День Покрови Пресвятої Богородиці в приміщенні Чортківської школи – інтернат нове дихання отримав Чортківський районний комунальний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Дорога в життя»

1 17 04 2. обмеженими можливостями, реабілітації

Діти з обмеженими можливостями… У них різні долі, характери та уподобання, але усім їм притаманні невинність, доброта, щирість. У їхніх серцях вічно живе любов до всіх та кожного. Вони не знають та не розуміють зла, ненависті та брехні. У них немає повноцінного життя як у здорових дітей, але не зважаючи на це, у них ніхто не може відібрати право на життя, повагу, здобуття освіти.

Детальніше…Додати коментар (0)

Безбар’єрному середовищу бути!

1 17 786321 1 2. доступності, інвалідності, інвалідів

Питання доступності інвалідів до об’єктів влади, соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти, торгівлі, транспорту тощо, які забезпечують інвалідам незалежний спосіб життя, обговорювались 15 жовтня на засіданні круглого столу на тему: «Моніторинг виконання заходів по створенню безбар’єрного середовища в містах Ужгород, Мукачево, Чоп і відповідно в районах та додержання прав інвалідів у сфері транспортного обслуговування».

Детальніше…Додати коментар (0)

У Луцьку «на ділі» показали, як живеться незрячим

1 17 top-photo 2. незрячих, шрифтом брайля

Відсутність пристроїв озвучення номерів маршрутів у громадському транспорті, припарковані на тротуарах автомобілі, відсутність табличок зі шрифтом Брайля або ж із написами рельєфними буквами на кабінетах соціальних об’єктів, – далеко не весь перелік проблем, з якими щодня стикаються незрячі лучани.

Детальніше…Додати коментар (0)