В Запорожской области проживают свыше 109 тысяч инвалидов

1 21 1 0a307e967c202b9598ff3f8077c3e95f 2. населения

В регионе проживает 522,8 тысячи запорожцев, имеющих право на льготы и государственные гарантии по социальному признаку.

По словам заместителя директора департамента социальной защиты населения Запорожской облгосадминистрации Галины Гончаренко, это составляет 29% от всего населения региона.

Детальніше…Додати коментар (0)

Кінопрем’єра для незрячих і про незрячих

1 21 4 trailer 2. незрячих

З 20 жовтня у кінотеатрах України розпочинається показ художнього фільму відомого режисера Олеся Саніна «Поводир». Уперше у вітчизняному прокатному кінопросторі ця стрічка професійно адаптована для незрячої аудиторії шляхом створення окремої звукової доріжки з тифлокоментарем. Відтак Олесь Санін з колегами вирушає у тур містами України з метою презентації «Поводиря».

Детальніше…Додати коментар (0)

Професійність, помножена на чуйність

1 20 8 Lepskyj 2. мсек, особливими потребами, інвалідності

20 жовтня — Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на рак молочної залози.

Стереотип про установи медико-соціальної експертизи, де лікарі лише «комісують» хворих, давно застарів. Нині, у рамках чинного законодавства, структурні підрозділи департаментів охорони здоров’я ОДА, МСЕКи, не тільки виявляють ступінь обмеження…

Детальніше…Додати коментар (0)

Дети-аутисты и война

1 20 7 1413620586-8266 2. ребенком

Диагноз Саше врачи поставили год назад – аутизм, нарушение развития речи. В Центре помощи детям инвалидам с ребенком занимались специалисты, наблюдалась позитивная динамика. Ребенок получал удовольствие от занятий, игр на улице, просмотра детских книжек.

Детальніше…Додати коментар (0)

Приют для странника

1 20 6 189631w200zc0 2. бодровы

Для большинства людей с ограниченными физическими возможностями война на востоке страны стала тяжелейшим испытанием. Но историю инвалида-колясочника Александра Бодрова и его жены Веры можно назвать счастливой: сегодня они в безопасности и почти ни в чем не нуждаются — а если и нуждаются, то не теряют оптимизма и присутствия духа.

Детальніше…Додати коментар (0)

Підприємству доведеться сплатити 180 тис. грн. за порушення норм з працевлаштування інвалідів

1 20 5 вивіска3 2. інвалідів

Прокуратурою Волинської області за зверненням Волинського відділення Фонду соціального захисту інвалідів проведено перевірку додержання підприємством «Торговельна компанія «Укр-Петроль» норм з працевлаштування інвалідів, визначених Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».

Детальніше…Додати коментар (0)

У Луцьку компанія лікарів брала з інвалідів хабарі

1 20 4 images 2. правоохоронці

Медиків на чолі з головою Луцької міської медико-соціальної експертної комісії Ларисою Зародюк судять за хабарництво. Слідкували правоохоронці відділу боротьби з економічними злочинами за порушниками закону в білих халатах, довго. А брали побори волинські ескулапи не з кого-небудь, а з лучан-інвалідів, які приходили на комісію, щоб підтвердити діагноз.

Детальніше…Додати коментар (0)

За продовження групи інвалідності лікар зажадав 7 тисяч гривень, – прокуратура розпочала провадження

1 19 5 38219. одержання

Працівниками прокуратури Івано-Франківської області спільно із співробітниками УСБУ в області задокументовано ще один факт одержання неправомірної вигоди медичним працівником.

Так, в 7 тисяч гривень лікар-хірург одного з дитячих лікувальних закладів в області оцінив своє сприяння в продовженні групи інвалідності для 16-річної дівчини-інваліда дитинства.

Детальніше…Додати коментар (0)

Шахтеры-регрессники отстояли свои права

1 20 2 1510 miners regressniki 01 1 2. инвалидов

Наделавшая немало шума и неточно представленная в прессе акция, проведенная 2 октября 2014 года под стенами Кабинета Министров Украины, дала ее инициаторам — общественной организации инвалидов-регрессников «Довіра» и Независимому профсоюзу горняков Украины — конкретный результат: дискриминационные законы, ущемляющие права инвалидов, не будут приняты.

Детальніше…Додати коментар (0)