Як знаходять роботу в Україні люди з інвалідністю?

1 18 4 13382011 news bigpic. інвалідністю

В Україні знайти роботу людині з інвалідністю важко, але можливо, причому на високооплачувані посади. Ключовим критерієм для бізнесу стає професіоналізм працівника. Держава ж замість заохочення застосовує “принцип батога” до тих підприємств, які не виконують квоту працевлаштування 4% осіб з інвалідністю.

Детальніше…Додати коментар (0)

Уряд вніс зміни в Порядок забезпечення інвалідів автомобілями

1 10 5 kmu 1. інвалідів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до пункту 41 Порядку забезпечення інвалідів автомобілями. Відповідну постанову прийнято 7 жовтня на засіданні Уряду, якою передбачена безоплатна передача автомобіля, визнаного гуманітарною допомогою, після смерті інваліда членам його сім сім’ї чи спадкоємцям. У разі їх відсутності або небажання отримати автомобіль, він повертається органам соціального захисту…

Детальніше…Додати коментар (1)

Українські міста можна буде відчути на дотик (ВІДЕО)

1 09 5 2791245213 2. незрячих

В Україні з’явилися перші рельєфно-графічні карти для незрячих. Тепер вони зможуть не лише абстрактно вивчати кордони та розташування українських міст, а ще й відчути їх на дотик.

Утім, поки немає таких карт вітчизняного виробництва. Їх подарували поляки.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Харкові відбувся тренінг «Універсальний дизайн в медицині»

1 09 4 harkiv komfortne misto 2. здоров'я

9 вересня 2015 року на кафедрі соціальної медицини, організації та економіки охорони здоров’я Харківського національного медичного університету у рамках Спільної Програми «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні» відбувся навчальний захід, проведений спільно з представниками Бюро ВООЗ в Україні та Харківським національним медичним університетом на тему «Застосування стандартів доступності…

Детальніше…Додати коментар (0)

Другий полтавський центр з надання БВПД та «Союз організацій інвалідів України» підписали меморандум про співпрацю

1 09 3 logo 2. інвалідів

7 жовтня 2015 року за ініціативою Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано Меморандум з Полтавським обласним осередок Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Детальніше…Додати коментар (0)

У Полтаві відкриють українську дейзі-бібліотеку для сліпих

1 01 2 777 1. зору

Львівські фахівці презентують у Полтаві мультиплікаційні і художні фільми для незрячих глядачів, а також абетки в рельєфних малюнках. Подія відбудеться у рамках проведення семінарів з запровадження інклюзивної освіти.

Детальніше…Додати коментар (0)