Пропонуємо вашій увазі аналітичний звіт «Стан медико-соціальної експертизи в Україні та шляхи покращення її реалізації»

1 23 spravki-354. медико-соціальної експертизи

Даний звіт виданий Центром громадської адвокатури в рамках проекту «Реалізація громадських ініціатив підтримки правової допомоги щодо проходження медико-соціальної експертизи та пов’язаних із нею питань, аналізу викликів інвалідизації, реабілітації, підготовки пропозицій та їх просування», який реалізовується за підтримки Програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Детальніше…Додати коментар (2)

Участник резонансного ДТП начал жизнь с нуля

1 23 pugach 1 2. пугач, реабилитации

“Врачи говорили, что не выживу, а я вновь научился ходить и даже плавать”, – улыбается макеевчанин Евгений Пугач. В свои 20 лет парень понял, что значит потерять всё и не сдаться.

Прошлогодняя рождественская ночь стала для семьи Пугач самой ужасной в жизни. Тогда Женя ещё был любителем повеселиться. Компания из пяти человек, включая его, каталась по Донецку.

Детальніше…Додати коментар (0)

Особливі діти отримають законне право на навчання в звичайних дитсадках

1 23 0152ca23a46a72deb38806bd1613390d. аутизму, особливими потребами

Комітет ВРУ з питань науки і освіти одноголосно підтримав законопроект про введення інклюзивної дошкільної освіти та прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей законопроект за основу в першому читанні. Його підтримали МОН, МОЗ, Мін’юст і НАН України. Проект був розроблений робочою групою з вирішення проблем аутизму під керівництвом представника Президента України у Верховній Раді…

Детальніше…Додати коментар (0)

Школа для всіх

1 23 8shkola2 1 2. дцп, особливими потребами, інклюзивну освіту, інклюзію

Лише 11% середніх навчальних закладів в Україні готові прийняти дітей із особливими потребами. «День» побував у одній із них, де учні з діагнозом ДЦП пишуть вірші, малюють картини і стають майстрами спорту з плавання на рівні зі здоровими ровесниками.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Миколаївській області проведено моніторинг працевлаштування учнів та студентів з обмеженими фізичними можливостями

1 22 5 b49b70e70346563fa324bff49e93d854. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Підтримуючи соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо сприяння ефективній зайнятості, в області продовжується робота стосовно працевлаштування учнів та студентів з обмеженими фізичними можливостями професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Кривом Роге утвердили порядок предоставления услуг «социального такси»

1 01 social taxi service. социального такси

На январском заседании горисполкома представители власти утвердили Порядок предоставления услуг «социального такси» отдельным категориям жителей Кривого Рога.

Соответствующее решение было принято с целью создания надлежащих условий для людей с ограниченными физическими возможностями, которые перемещаются в инвалидных колясках.

Детальніше…Додати коментар (0)