У всіх регіонах України буде створено консультативні ради у справах інвалідів

1 27 8 DSC 0562 2. інвалідів

З метою реалізації основного завдання Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та всеукраїнськими об’єднаннями інвалідів, налагодження конструктивного діалогу для забезпечення захисту прав осіб з інвалідністю, поліпшення їхньої життєдіяльності для наближення рівня соціального захисту таких людей до європейських та світових стандартів, Прем’єр-міністром України 16 січня поточного року доручено…

Детальніше…Додати коментар (0)

Про діяльність психолого-медико-педагогічних консультацій говорили на засіданні Колегії МОН

1 27 00028727 2. особливими освітніми потребами, психолого-медико-педагогічних консультацій

Відповідно до змін, які відбуваються в освіті, та надання рівного доступу до освіти, у тому числі і дітям з особливими освітніми потребами, 23 січня на засіданні Колегії Міністерства освіти і науки вперше було винесено питання про діяльність психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК).

Детальніше…Додати коментар (0)

Права людей с ограниченными физическими возможностями в автономии по-прежнему нарушают (ВИДЕО)

1 27 7589624. ограниченными физическими возможностями

В современном мире проблемы реализации прав людей с ограниченными физическими возможностями становятся все более острыми. Для рассмотрения существующего положения дел инвалидов в Крыму Общественный совет при Совете министров автономии провел заседание за круглым столом.

Детальніше…Додати коментар (0)

До відома батьків дітей-інвалідів

1 05 4 deti04 2. реабілітації

В Донецькій області мешкає понад 13 тис. дітей-інвалідів, з них біля двох тисяч раннього віку. В сім’ях виховується діти, які внаслідок важкого захворювання потребують постійного медичного спостереження, проведення відповідних лікувально-реабілітаційних заходів. Своєчасне проведення медичної реабілітації та педагогічної корекції таким дітям сприятиме не лише попередження дитячої інвалідності та смертності, але й ранній профілактиці…

Детальніше…Додати коментар (0)

У Миколаєві представили проект «Обрані діти»

1 27 0143. инвалид

В Миколаєві пройшов захід в рамках Всеукраїнського просвітницького благодійного проекту «Обрані діти», що проводиться для підтримки людей з інвалідністю та формування в суспільстві толерантного ставлення до цих громадян. Наше місто – п’яте у країні, де було презентовано проект.

Детальніше…Додати коментар (0)

Центри зайнятості Сумщини мають стати доступними для інвалідів

1 27 cbc3a88962fc0f62256f46870207ed4a big. обмеженими фізичними можливостями

Зробити безперешкодним доступ до центрів зайнятості людей з обмеженими фізичними можливостями вимагає від керівників районів голова Сумської обласної державної адміністрації Ігор Яговдик.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Мариуполе прошла рабочая встреча по вопросу создания новых социальных услуг для детей с психоневрологическими проблемами

1 27 img 00841390573412 2. психоневрологическими проблемами, реабилитации

23 января в городском совете прошла рабочая встреча по вопросу реализации и внедрения программы обучения и реабилитации детей с психоневрологическими проблемами в нашем городе.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Луцьку говорили про доступність міських об’єктів для маломобільних груп

1 27 58289 1 2. доступності, маломобільних, інвалідів

Дводенний семінар на тему «Основи законодавства про доступність. Методологічні засади моніторингу умов доступності об’єктів для осіб з додатковими потребами» відбувся у Луцьку.

Захід відбувся 22-23 січня в рамках реалізації проекту «Реабілітація маломобільних людей з інвалідністю Волинської області».

Детальніше…Додати коментар (0)